Технологии

Volkswagen също влиза в надпреварата за летящи таксита

Volkswagen също влиза в надпреварата за летящи таксита

Volkswagen също влиза в надпреварата за летящи таксита

Китайското подразделение на германския автомобилен гигант VW, Volkswagen Group China, представи своята версия на въздушното такси от клас eVTOL - Vertical Mobility (V. MO). Това е съвместен проект с британската дизайнерска компания Tangerine и китайския производител на самолети Sunward.

Размерите на V. MO са 11,2 на 10,6 м. Машината е оборудвана с осем подемни двигателя за вертикално излитане и два тягови двигателя, които осигуряват хоризонтално движение.

Според Tangerine, по време на процеса на разработка, дизайнерите на компанията са взели предвид "съветите" на повече от сто заможни жители на Поднебесната империя, които в бъдеще ще станат основните пътници на летящото такси V. MO. Разработчиците планират няколко тестови полета преди края на тази година, след което готовият прототип ще премине към финалните тестове след около година.

На свой ред Volkswagen Group China заяви, че окончателният модел ще бъде четириместен, напълно автономен и способен да превозва пътници и техния багаж на разстояние до 200 км.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ