Технологии

WhatsApp дава повече власт на администраторите на групови чатове

WhatsApp дава повече власт на администраторите на групови чатове

WhatsApp дава повече власт на администраторите на групови чатове

Приложението за съобщения WhatsApp работи върху нова функция за групи, където администраторът ще има властта да изтрива всяко съобщение, което е поставено в чата, независимо дали той или друг човек го е написал. Този инструмент ще работи така, че всички потребители ще могат да видят, че дадено съобщение е изтрито, предава eleconomista.es

WhatsApp се позиционира като приложение номер едно за съобщения в света, с повече от 2 млрд. активни потребители по целия свят. Приложението, собственост на Meta, обаче трябва непрекъснато да се развива, за да продължи да задоволява нуждите на хората, които го използват. Според WABetaInfo, WhatsApp е решил, че администраторите също изпълняват ролята на регулатори на съдържанието на тези групови чатове. За да направи това, компанията пуска нов инструмент, който ще позволи на груповите администратори да изтрият всяко съобщение.

Досега само потребителят, който е изпратил съобщението, имаше право да го изтрие за всички, но сега администраторът също може. Както и преди, всяко съобщение, което бъде изтрито, ще остави следа, че някой го е изтрил, така че всички да знаят, че това се е случило.

С нарастващата дезинформация и измамни кампании, които се разпространяват чрез WhatsApp, компанията вярва, че администраторът на групата трябва да има известна власт над това, което се казва в групата, като в някои случаи това може да бъде от полза.

Тази функция ще достигне до всички потребители, независимо от къде се свързват или от кое устройство го правят, независимо дали е Android, iOS или уеб. Компанията го разпространява бавно, така че е напълно нормално някои потребители вече да го имат, докато други не.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ