Правят инвестиционна карта на туризма у нас

Правят инвестиционна карта на туризма у нас

Правят инвестиционна карта на туризма у нас

Министерството на туризма разработва инвестиционна карта на България в областта на туризма, съобщиха от ведомството. Вече са изпратени писма до общините, с които местните властите се приканват да предоставят по няколко предложения, които могат да представляват интерес за чуждестранните инвеститори.

Министерството ще има грижата да направи маркетинговото им оформление и да ги представя при международни участия. Това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представителите на смесени палати, камари, клубове и съвети в България.

„Създаването на картата е част от стъпките за превръщането на Министерството на туризма в „one-stop-shop” за големи инвеститори в сферата на туризма“, каза министър Ангелкова. По думите й целта да се облекчат административните процедури при заявен интерес от стратегически инвеститори. Тя сподели, че през последните месеци е провела срещи с представители на няколко световни хотелски вериги и е представила възможностите за инвестиции в страната ни. На срещата присъстваха представители на смесени палати, камари, клубове и съвети от САЩ, Румъния, Израел, Унгария, Франция, Русия, Азербайджан, Туркменистан, Иран, Италия, Катар, Полша, Швейцария, Германия, Македония, Турция Арабските страни и др.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ