Стив Балмър плаче на сбогуване с "Майкрософт"

Изпълнителният директор на "Майкрософт" Стив Балмър се оттегля от ръководния си пост с присъщата си, стигаща до ексцентричност емоционалност. Той се сбогува с многобройния екип на компанията с прощална реч пред близо 38- хилядна аудитория, състояща се от персонала на компанията, по време на ежегодната конференция на "Майкрософт" информира "Ройтерс".

Около 13 хил. души са присъствали на живо на прощалното "щоу" на Балмър в зала в Сиатъл, докато останалите са гледали онлайн стрийм.

Верен на себе си, Балмър е пристигнал подготвен с подбрани музикални хитове. Той е превзел сцената за довиждане под звуците на "Can’t Hold Us" на Macklemore. Разделил се е с компанията по същия начин, както е постъпил на работа в нея преди три десетилетия – пускайки "Wanna Be Startin' Somethin'" на Майкъл Джексън. Това е парчето, което е завъртял по време на първата си корпоративна среща през 1983 г.

Балмър е скачал и танцувал, пеейки "гласа на "Майкрософт". След като песента свършила, той се разплакал, казвайки на колегите "Работите за най-страхотната компания в света!. Попийте от нея!". След това завършил речта си за сбогуване под музикалния фон на "I've Had The Time Of My Life". Последвали бурни аплодисменти от многохилядната публика, която станала на крака. Формално Балмър все още не се оттегля от поста, тъй като не е обявено кой ще го замести. За поста му се спрягат имената на  бившия съветник на Балмър в софтуерния гигант и настоящ изпълнителният директор на Ford Алън Мулали, както и на бившият изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп

Новината за напускането на Балмър беше оповестена от корпорацията миналия месец. Управителният борд назначи специална комисия, която да се занимава с избора и назначаването на негов приемник.

"Корпорациите може да не са хора, но Стив Балмър несъмнено е човек", коментира The Atlantic.

Балмър остава известен по целия свят с изключително емоционалното си, експанзивно появяване в множество конференции и публични събития, заснети и отразени в YouTube. Една от най-популярните му прояви във видеопортала е следният клип с над 5 милиона прегледа: 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ