Goldman Sachs: Финансовите резерви на САЩ ще се изчерпят на 9 юни

Goldman Sachs: Финансовите резерви на  САЩ ще се изчерпят на 9 юни

Goldman Sachs: Финансовите резерви на САЩ ще се изчерпят на 9 юни

Финансовите резерви на Министерството на финансите на САЩ едва ли ще надхвърлят 30 милиарда долара на 2 юни и ще се изчерпят напълно до 9 юни, прогнозират икономистите на Goldman Sachs Алек Филипс и Тим Крупа.

В същото време те са оптимисти за вероятността от сделка за увеличаване на тавана на държавните заеми още в петък или събота, пише MarketWatch.

Вероятността за пълноценна сделка, която предвижда дългосрочно увеличение на тавана на държавния дълг, се оценява от експертите на Goldman на 80%, шансовете за краткосрочно решение са 10%, а други 10% е вероятност Конгресът да не успее да се споразумее с Белия дом навреме.

Представители на администрацията на президента Джо Байдън и републиканското мнозинство в Камарата на представителите са близо до сключване на споразумение за увеличаване на тавана на държавните заеми за две години, писа по-рано The Wall Street Journal, позовавайки се на информирани източници. В този случай Камарата на представителите ще може да гласува одобрението на споразумението във вторник, 30 май, тъй като САЩ празнуват Деня на паметта в понеделник.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ