Още една компания от крипто сектора обяви големи съкращения

Още една компания от крипто сектора обяви големи съкращения

Още една компания от крипто сектора обяви големи съкращения

Компанията Crypto.com съобщи, че ще намали работната си сила с около 20%, тъй като борсите за криптовалута са изправени пред трудни времена след колапса на FTX миналата година, предаде Ройтерс.

Съобщението на базираната в Сингапур компания идва на фона на опасения относно резервите и платежоспособността в целия сектор. Наскоро конкурентните борси Coinbase Global Inc и Huobi също обявиха плановете си да съкратят около 20% от своя персонал. Според източник на Ройтерс в Genesis са освободили около 30% от служителите.

Съкращенията в Crypto.com ще бъдат вторите за около шест месеца, след като компанията съкрати работни места през юли миналата година, за да се справи с макроикономическия спад на фона на нарастващите лихвени проценти.

Неотдавнашният срив на FTX „значително накърни доверието в индустрията“, коментира в изявление главният изпълнителен директор на Crypto.com Крис Марсалек.

„Поради тази причина, докато продължаваме да се фокусираме върху разумното финансово управление, взехме трудното, но необходимо решение да направим допълнителни съкращения, за да позиционираме компанията за дългосрочен успех“, добави той.

Колапсът на FTX на Сам Банкман-Фрайд беше най-големият в поредицата от големи сривове, свързани с криптовалута през 2022 г. Той предизвика крах на стойността на криптовалутите и остави около 1 милион кредитори изправени пред загуби в размер на милиарди долари.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ