Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 април

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 април

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 април

Активира се една необикновена седмица. Започва нов календарен месец, но седмицата е последната от лунния месец. На 8-ми април е Новолунието в първия знак Овен, което е придружено от пълно слънчево затъмнение. Последна седмица от коридора на затъмненията - необходимостта от внимание е повишена.

Важните астрологични събития, които ще повлияят върху събитията:

  • Слънцето, което е главен фактор продължава своето движение през знака Овен. То насочва вниманието ни към действията, към нас самите. Необходимост от нови избори и посока. На 5-ти април Слънцето ще направи съвпад със Северния възел в Овен. Мощната енергия може да бъде използвана за промяна на негативни черти в характера, засилване на индивидуалността, взаимодействие в групи и организации.    
  • Луната е намаляващата, енергията е слаба. Дните през седмицата са подходящи за довършване на започнати проекти и дела от началото на лунния месец или отпреди това. Тя ще транзитира в последните зодиакални знаци: Козирог, Водолей, Риби. Вниманието ще бъде насочено към работните процеси, социалното развитие, групите, организациите. Последните дни от седмицата са подходящи за усамотяване, почивка и подготовка за Новолунието.
  • Меркурий е стационарен в дните 1-2-ри април. След това, преминава в ретроградност до 26-ти април. Това положение на Меркурий допълнително поставя под внимание изборите и действията ни. Периодът на ретрограден Меркурий не е подходящ за започване на нови дейности, връзки, проекти, за покупки на техника, автомобили. Той поставя вниманието ни към необходимост от размисъл, преразглеждане, ревизиране на темите, които ще засегне. Най-важното в този период е да бъде усвоен урокът на търпението. Меркурий в Овен е бърз, предизвиква конфликти и спорове. Време за преодоляване на импулсивността и агресивното отношение. Време за поправка на нарушени взаимоотношения.

ОВЕН

През тази седмица е важно да определите кои теми са приоритетни за вас, за да насочите енергията и вниманието си в правилната посока. Намирате се в много силен трансформационен период. В живота ви настъпват важни промени, някои от които са зададени от миналата година. С преминаването на Слънцето в Овен на 20-ти март за вас започна силен, активен период, в който задвижвате програмата за цялата година до следващото пролетно равноденствие. Приемете седмицата като вид подготовка, разчистете и освободете пространство за новото, което искате да започнете. Вашият планетен управител Марс транзитира в знака Риби, желанието ви за почивка или уединяване се усилва, в същото време тази планетна позиция ще ви насочва към правилните за вас неща. Новолунието в Овен, което е на 8-ми април е придружено от пълно слънчево затъмнение. Това е вашето Новолуние и с него стартирате новите програми. Но тази година това не е възможно поради ретроградния Меркурий. Преразгледайте живота си, дейността си през тази последна седмица и в допълнение през целия месец април имате възможност да се освободите от всичко, което е загубило своя смисъл. Средата ви на взаимодействие се променя, а хората около вас ще изиграят важна роля в развитието на събитията в бъдеще.

ТЕЛЕЦ

Преминавате в период на оттегляне и преосмисляне. През тази седмица насочете вниманието си към това, което сте започнали. Финална седмица, която е подходяща за довършване, преструктуриране, преосмисляне и освобождаване от всичко излишно. През тази седмица някои от целите, които са били приоритетни през последните шест месеца ще загубят смисъл. Ретрограден Меркурий насочва вниманието ви към духовната, изискваща осъзнаване страна на живота. Приемете новия месец като време за подготовка и натрупване на енергия до Новолунието в Телец, което е на 8-ми май или до вашия рожден ден. Избягвайте импулсивното поведение. Нови предложения и възможности няма да липсват, но периодът не е подходящ за започване на нова дейност или партньорство. Изпитвате силно желание за нещо ново, различно и вълнуващо, но от друга страна е необходимо да запазите стабилните структури. Водеща е темата, свързана с участието ви в групи и организации. Някои могат да заемат лидерска позиция. Може да разчитате на силна подкрепа от страна на вашите приятели, покровители, съмишленици. От миналата седмица Сатурн е във вашия дом на мечтите, бъдещето, приятелите, групите. Съществува възможност лесно да се подведете или примамливи предложения да се окажат не толкова благоприятни. Разчитайте на интуицията си. Дайте си повече време за почивка.

БЛИЗНАЦИ

Проявете повече внимание през тази седмица.  Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден от 3-ти до 26-ти април. Особено внимание изискват дните 1-2-ри април, когато той е стационарен. Вие, в по-голяма степен от другите знаци се налага да бъдете внимателни в периода на неговото ретроградно движение. Месец април е неефективен за стартиране на  нови проекти, дейности  или взаимоотношения. През тази седмица продължават да се развиват тенденциите, зададени от предходната седмица. Фокусна тема ще бъдат вашите работни процеси и кариерно развитие. Преразгледайте, ревизирайте и поправяйте. В периода на ретроградно движение на Меркурий е възможно към вас да се завърнат ситуации или проекти  от минал период, които очакват вашето ново отношение или необходимост от разрешаване. Може да използвате периода до Новолунието в Телец, което е на 8-ми май като време за подготовка за новите ви  проекти или дейности. Ако условията ви го позволяват, можете да си дадете повече време за почивка. Избягвайте физическо и ментално натоварване и се грижете за здравето си. Във финансов аспект не рискувайте. Избягвайте примамливи предложения за бърза печалба и не купувайте скъпи вещи, техника.  

РАK

Радвате се на висока социална активност. През тази седмица продължете да развивате това, което започнахте през месец март или на по-ранен етап. Астрологични влияния ще ви подкрепят в окончателното финализиране на това, което сте започнали. Необходимо е да овладявате силния си вътрешен импулс за действие и размах през тази седмица. До 8-ми май се налага да избягвате кардинални преобразования или взимането на важни решения. Меркурий е ретрограден, необходимо е да забавите действията си и да насочите вниманието си към постигане на стабилност. Не сключвайте договори и не започвайте нови проекти, внимавайте при работата с документи. През този период можете да отделите време и да ревизирате плановете си, свързани с развитието ви в бъдеще. Ако имате нарушени взаимоотношения сега е моментът да ги поправите, особено с важни за вас личности, приятели. Средата около вас, хора от близкото ви обкръжение, нови личности ще ви бъдат подкрепа или ще допринесат за вашия успех.  

ЛЪВ

Важна седмица, която насочва вниманието ви към довършителни дейности и освобождаване на пространство за новото. В първите дни от седмицата бъдете изключително внимателни, Меркурий е стационарен. От 3-ти до 26-ти април Меркурий е ретрограден. Налага се да положите усилия и да поддържате  по-висока концентрация, избягвайте конфликти, нарушенията  могат да доведат до необратими резултати. За родените през втората декада на знака е възможно да настъпят важни промени в областта на кариерното развитие. За всички представители на знака, в периода на ретрограден Меркурий  е възможно в областта на вашата работа, социално развитие да  се върнат ситуации от минал период, които изискват нов подход и преразглеждане. В същото време усещате мощната подкрепа на планетата на щастието Юпитер, който е под влиянието на планетата на промените Уран. Бъдете оригинални, покажете своя творчески потенциал, вложете креативност и поддържайте високи енергийни нива, успокойте егото си и ще постигнете повече. През тази седмица ще се наложи да овладявате своята силна емоционалност ако искате да запазите съществуващи позиции и взаимоотношения. Тези от вас, които са планирали пътувания в чужбина в този период ще се наложи да бъдат внимателни, да си подготвят всички необходими документи, да внимават да не загубят багажа си.

ДЕВА

Новият месец започва с ретрограден Меркурий, който е ваш планетен управител. В периода до 26-ти април се налага да бъдете по-внимателни. Подходете осъзнато към случващото се на този етап в живота ви. Една част от събитията ще изискват ново отношение от ваша страна, а други ще насочат вниманието ви към необходимостта от промяна в плановете, свързани с развитие в бъдеще в личностен план или уреждане на  финансови въпроси с партньори. Докато Меркурий е ретрограден не започвайте нови дейности или проекти. Насочете вниманието си към довършване на започнати проекти от минал период, преразгледайте договорните си взаимоотношения, платете стари задължения. Възможно е към вас да се завърнат проекти, свързани с чуждестранни партньори, чужбина, предложения за разширяване на дейността. Проявете повече внимание при взаимодействието си с другите. Преразгледайте взаимоотношенията си с вашите партньори от личен или делови аспект. Сложете край на тези взаимоотношения, които вече не са пълноценни.

ВЕЗНИ

През тази седмица активни ще бъдат събития, възникнали през миналата седмица. Меркурий е ретрограден до 26-ти април. През седмицата той ще ви даде възможност да преразгледате стари ситуации и да можете да повлияете по нов начин чрез нов подход. В периода на ретроградно движение на Меркурий ще се наложи да преразгледате вашите партньорски взаимоотношения в личен и делови план, тяхното развитие в бъдеще, състояние на общи финансови потоци. Не се препоръчва в този период да сформирате нови партньорства, въпреки че е възможно редица обстоятелства да ви насочват в тази посока. Ревизирайте и преразгледайте взаимоотношенията си с тези партньори, които са надеждни. Постарайте се да въведете ред в общите финанси. Подходящ момент, ако имате неплатени задължения, да ги покриете. Не купувайте скъпи вещи и техника. Върнете се към проекти, които не сте успели да реализирате на този етап, или които сте отлагали във времето.

СКОРПИОН

През тази седмица се налага да следвате развитията на събитията, които се активираха от миналата седмица. Новият месец и седмица започват със стационарен Меркурий, който ще бъде ретрограден до 26-ти април. По време на ретроградното движение на Меркурий се активират събития от минал период. Тунелът на затъмненията допълнително ще активира събитията от минал период. В първите дни от седмицата бъдете внимателни. През целия период на ретроградно движение на Меркурий избягвайте големи финансови инвестиции, управлявайте прецизно финансите си. По време на ретроградното му движение фокусна тема ще бъде вашата работа, взаимоотношения с колеги или подчинени, начин на живот или здраве. Не са изключени непредвидени събития, които имат характер на неразрешени въпроси от минал период най-вече в служебен план.  В максимална степен насочете усилия към финализиране на процеси и проекти от минал период. Отделете време и насочете вниманието си върху това какви промени искате да  направите в живота си или кои предложения да приемете, а действията в съответната посока започнете след 8-ми май.  Дотогава вниманието ви ще бъде ангажирано с вашите партньори и взаимоотношения с тях. Можете да възстановите нарушени взаимоотношения с важни за вас партньори в личен и делови план.

СТРЕЛЕЦ

През тази седмица се налага да заложите на стабилността като преодолеете силния си импулс за действие. Забавете темпото. Ако през миналия месец в живота ви се активираха важни промени и събития, то през тази седмица насочете вниманието си към тяхното разрешаване. Новият месец започва с ретрограден Меркурий и тунел на затъмненията. Меркурий ще бъде  ретрограден до 26-ти април. Почти целият месец април е подходящ за преразглеждане на вашата дейност, живота ви като цяло. Това е най-подходящото време да насочите вниманието към себе си, към това, което обичате, за да може след 8-ми май да предприемете нови действия към реализиране на целите ви. Към вас могат да се завърнат неразрешени ситуации с вашите деца или любими хора. Седмицата е подходяща за финални процеси и освобождаване от хора и ситуации, които са изпълнили своето предназначение.

КОЗИРОГ

През месец март имахте възможност да генерирате важни преобразования като поставите едно ново начало в живота си. Тези от вас, които се възползваха от обстоятелствата, през тази седмица ще продължат развитието на започнатото. Останалите, които не успяха да уловят мига или не бяха достатъчно подготвени за нов старт, нова дейност, се налага да изчакат. Меркурий е ретрограден до 26-ти април. Целият месец април изисква повишено внимание, запазване на стабилните структури и довършване на започнатото. През този период натрупайте необходимата информация, довършете започнати проекти, спечелете подкрепата на влиятелни личности и се подгответе за нов старт тогава, когато е възможно. Ретрограден Меркурий ще ви даде възможност да внесете корекции в темите, свързани с вашите дом, семейство и взаимоотношения, имотни въпроси. До средата на месеца ще усещате силната подкрепа на Юпитер и Уран в знака Телец. Аспектът е силен и подкрепящ собствениците на самостоятелен бизнес, творците, спортистите. Усещането ви за щастие се повишава. Все пак не бързайте с кардиналните решения. За родените с ретрограден Меркурий, седмицата предоставя чудесни възможности за успешен старт.

ВОДОЛЕЙ

Новият месец започва със стационарен Меркурий, който на 3-ти април преминава в ретроградно движение. Почти целия месец април е неподходящ за стартиране на нови проекти или дейности. Планети в знака Овен поставят акцент в дома на знанието, информацията. Радвате се на богатството на информационния поток, който е носител на нови идеи и възможности. Допълнително, ретрограден Меркурий поставя акцент върху тази тема. Той поставя акцент в областта на взаимоотношенията, контактите, пътуванията, обученията, информацията. Периодът на ретрограден Меркурий до 26-ти април  ще благоприятства преразглеждането на договорни взаимоотношения, възстановяване на нарушени контакти. Чудесен момент да преразгледате предложения от минал период, проекти. Това е времето, когато можете да въведете ред във вашата документация, да активирате стари проекти, идеи и планове като им вдъхнете нов живот. Възможни са възобновяване на контакти от минал период. Наблюдавайте информационният поток, който достига до вас. Не са изключени добри предложения, които ще можете да реализирате след 8-ми май, когато е Новолунието в Телец. Благоприятни фактори могат да доведат до подобряване на финансовото ви състояние.

РИБИ

Новият месец ви носи много нови възможности. Планетите в знака Риби ви даряват със силна интуиция, магнетизъм и енергия за действие. Вие можете добре да направлявате събитията. През тази седмица забавете действията си. Върнете се назад и преразгледайте това, което постигнахте. Докато Меркурий е ретрограден имате чудесна възможност да затвърдите постиженията си. Периодът е подкрепящ в посока да постигнете стабилност във финансовите си потоци, в търсенето и усвояването на нови източници на доходи, за преразглеждане на това, което е важно и значимо за вас. Това е период, в който е възможно да откриете ваши дарби и чрез тях да спечелите или да повлияете върху финансовото си състояние. В същото време се налага да бъдете изключително внимателни в сключването на нови сделки или инвестиции. Меркурий е ретрограден до 26-ти април  това прави периода дотогава неефективен за нови начинания. През това време по-добре за вас ще бъде да преразгледате съществуващи  договорни отношения, взаимодействия в колектив или да усвоите нова информация. Венера в Риби допълнително създава предпоставки чрез, които можете да подобрите вашите взаимоотношения. Към вас е възможно да се върнат ситуации от минал период, които се нуждаят от преразглеждане.

Успех на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ