Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 23 до 29 януари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 23 до 29 януари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 23 до 29 януари

Първа седмица след новолунието във Водолей, първа седмица от управлението на Водния Заек. Дните след всяко новолуние и растяща Луна са подходящи за активни действия.

2023 г. започна с ретроградни Марс и Меркурий. Това е първата седмица от новата година в която двете планети са директни, а новолунието допълнително увеличава шансовете за активни действия.

Време за ново начало, нова посока. Докато Слънцето транзитира в знака Водолей, основните теми са свързани с бъдещето, демокрацията, промяната, прогреса. Тази тема ще продължи да бъде актуална дълго време, тъй като през март Плутон преминава в знака Водолей.

Директният Меркурий, силното присъствие на планетите в знака Водолей предоставят  чудесни възможности за стартиране на нови начинания, нова работа, проекти, подписване на договори, пътувания, провеждане на конструктивни разговори с цел избор на посока, покупки на техника, започване на партньорски взаимоотношения и любовни връзки.

Луната е растяща и през тази седмица ще бъде в знаците Водолей, Риби и Овен.

Годината на Заека носи стремеж към запазване на стабилните структури, доброта, мир, спокойствие, но и  промени с цел движение напред към нещо ново, прогресивно и различно с по-добра форма.

Важно е да уравновесим двете сили – старото и новото на вътрешно ниво, да запазим ценността на придобития опит, търпението и отговорността, за да направим стабилна опора, върху която да надграждаме със смели стъпки  новото и прогресивно в живота си. Новото не изключва старото, това, което е стабилно и устойчиво, доказало своята непреходност, но заедно двете енергии могат да накарат чудесата да се случват в живота ни. Всяка ситуация е необходимо разумно да бъде обмислена, нужна е бдителност по всяко време.

На това Новолуние поставяме Новото начало и цели, както за годината така и за един по-дълъг период от време.

ОВЕН

Всяко новолуние във Водолей ви предоставя нови възможности. Водолеят е прогресивен и позитивен знак, той управлява вашия 11-ти дом, свързан с мечтите и идеалите. Реалността да осъществите мечтите си докато Слънцето транзитира през този знак е голяма. Марс и Меркурий са директни, а това предоставя възможности за активни действия. В първите дни от седмицата е възможно към вас да се завръщат ситуации от минал период, които изискват окончателно решение. В друг аспект все още имате време да решите точно какво искате да постигнете през тази година. Пред вас се отварят уникални и блестящи възможности за едно ново начало. Получавате подкрепа чрез огромния информационен поток или хора от близкото ви обкръжение. Водете преговори, отстоявайте позиции, бъдете динамични и отворени към новото. Тези от вас, които са насочили усилията си към заемане на лидерски позиции в групи или организации, могат да разчитат на успех. Средата ви на съществуване и най-вече приятелските ви отношения се променят, в максимална степен можете да повлияете в колектив, група, организации. Периодът е благоприятен за развитието на вашата основна дейност, може да разчитате на подкрепата на вашите шефове, на финансови придобивки или повишение. Чрез необичаен, новаторски подход, чрез нещо ново и авангардно ще успеете да увеличите доходите си.

ТЕЛЕЦ

Желанието ви за промяна, за нещо ново и различно е много силно. Новолунието в знака на новаторството и свободата активира дома, свързан с вашата основна дейност, кариера или социален статус. Вие навлизате в много важен, ключов период относно вашето кариерно развитие и обществено положение. Проявете своята опитност, знание, компетентност, това ще ви помогне да затвърдите своите позиции. По време на ретроградното движение на Марс и Меркурий имахте възможност да преразгледате целите си, да подредите приоритетите си и да изберете посоката, която да вложите енергията си. Възможно е позицията, която заемате към този момент да не ви удовлетворява. Добрата новина, е че се радвате на неочаквано предложение или подкрепата на хора от близкото ви обкръжение. Бъдете смели, бъдете новатори, бъдете гъвкави и отворени към новото, а ако позицията ви позволява, направете сериозни нововъведения. От тази седмица имате шанс да започнете нов етап във вашето социално или кариерно развитие. До 20 февруари имате време да наложите авторитета си в колектива, да зададете нови тенденции в кариерното си развитие. Насочете вниманието си към нови източници на доходи, пътят ви е отворен да увеличите вашето материално състояние. Бъдете внимателни в рисковете. В годината на Заека вие сте знакът, който е сходен с неговата вибраци. Доверете се на интуицията си.

БЛИЗНАЦИ

Новолунието във Водолей е в хармония с вашата природа. Вие сте един от знаците, които  ще усетят  в максимална степен благотворното влияние на новата енергия, зададена от Новолунието в знака Водолей. Водолеят е непредсказуем знак и носи изненади, неочаквани възможности, които ще внесат нов, свеж старт в живота ви. От началото на годината бяхте в голяма степен ограничени в действията си: от една страна ограничение от ретрограден Марс в Близнаци, а от друга ретрограден Меркурий.  От тази седмица може да предприемете конкретни действия към осъществяване на  плановете, идеите и целите ви, свързани с една по-далечна перспектива на развитие. Възможностите, които ви се предоставят са свързани с разширяване на вашата дейност или разширяване извън пределите на страната.  Получаване на нова информация или внезапни предложения могат да ви накарат да пренаредите приоритетите си. За една част от вас, започва период на дългоочаквано пътешестие до далечна и екзотична дестинация. Периодът е благоприятен за уреждане на съдебни спорове и юридически казуси. Бъдете активни, смели и насочете вниманието си към реализиране на основните ви цели. В първите дни от седмицата въпросите, които ще ви вълнуват са свързани със  структурни преобразования в основната ви  дейност, кариера. Активират се  възможности относно разширяване на вашето кариерно развитие и социална дейност. Решенията и действията ви  ще окажат положителен  ефект върху материалното ви състояние.

РАК

През тази седмица ще продължават да се развиват тенденции от началото на годината, но и включване на нови процеси. Там, където срещахте  трудности,  през тази седмица получавате мощна подкрепа от страна на звездите. Дейности, които бяха в застой отново могат да бъдат насочени в избраната посока. Ако сте разчистили пътя си от всичко излишно, от това, което ви дърпаше назад, то сега можете да предприемете действия към осъществяване на цели, свързани с развитието ви в бъдеще. Имахте възможност да ревизирате взаимоотношенията с постоянните ви партньори. През тази седмица темата ще продължи да се развива. Ако искате да запазите важните взаимоотношения, то бъдете толерантни с партньорите си лични и делови. Ще разрешите възникнали противоречия ако погледнете ситуацията  от позицията на срещуположната страна. Сега можете да предприемете действие според това, което сте решили. Постарайте се да стабилизирате тези връзки и партньорства, които са се доказали във времето. Това поведение ще създаде  по-добри резултати и стабилност във финансите ви. Бъдете умерени в разходите, инвестирайте разумно. Съществува благоприятна тенденция за нови предложения и надеждни източници на доходи.

ЛЪВ

Новолунието във Водолей, което настъпи късно вечерта на 21 януари  е във вашия противоположен знак. Ново начало, нови възможности, но с необходимост от компромиси от ваша страна. То не само че ще постави акцент, но и ще подчертае значимостта на темата за партньорски взаимоотношения, в която промените започнаха с преминаването на Сатурн във Водолей  преди две години. Сега имате възможността след дългия период на размисъл, свързан с ретроградното движение на Меркурий да сте достигнали до осъзнаване, чрез което да вземете важни решения в тази област. Периодът до 22 февруари ще създаде предпоставки да зададете една нова, по-устойчива форма на взаимоотношенията ви, партньорството, брака.  Съответно напрежението, което се създава е между вашите желания, стремежи, характер и тези на вашия партньор. Неочаквани събития, които за вас ще бъдат изненадващи  ще внесат обновление или ще усилят необходимостта от  кардинални решения,  свързани с партньорски лични или делови отношения. Възможно е ситуации, които са ви изглеждали невъзможни за разрешаване сега да получат ново развитие. Вид подкрепа, която е неочаквана за вас или материално поощрение ще подобрят  самочувствието ви. Следвайте интуицията си, успехът няма да закъснее.

 ДЕВА

През тази седмица може да започнете активни действия към  промяната, за която се подготвяхте през последните две години. Животът ви изведнъж ще се задвижи бързо, а неочаквани събития ще активират промените. Периодът на ретроградно движение на  Меркурий ви предостави възможност да ревизирате дейността си, да преосмислите начина си на живот и да вземете важни решения. Знакът Дева не обича промените, но вие сте подвижен знак,  важно е да осъзнаете, че една  промяна ще ви даде нова посока и нови възможности най-вече в областта на вашата основна дейност, работа, взаимодействие в колектив, начин на живот, а така също грижа и превенция на здравето. Нововъведенията, които можете да направите  в основната ви дейност, осъществяването на нови идеи или предложения ще бъдат движещият мотиватор през годината. Годината на Водния Заек ще ви накарате да се насочите към стабилните структури в живота си, хармонията, семейството, творчеството.  В динамиката на събитията през годината ще се учите на повече внимание към вас самите, любов към важните хора в живота ви, повече свободно време и забавления.

ВЕЗНИ

От Новолунието в знака Водолей вие ще бъдете под светлините на прожекторите. До 20 февруари вие сте щастливците на зодиака.  Новолунието във Водолей подчертава в живота ви важни теми: темата за любовта, творчеството, свободното време, взаимоотношенията с любими хора, деца. Това новолуние ще определи  основната посока за годината, а при някои от вас и за по-дълъг период.  Водолеят със своята позитивна енергия ви дава възможност да разгърнете творческия си потенциал, да почувствате лекота в натовареното ви ежедневие, да се отпуснете. Посоката ви на движение, определянето на целите ви зависят от вас, основният и движещ фактор сте самите вие. От тази седмица ще можете да се посветите на любими занимания, хора или да намерите повече време за себе си. Отпуснете се и създайте една нова визия за живота си според това, както на вас ви харесва. За да определите целите си, набавете си информация, търсете и взаимодействайте, започнете нов курс свързан с вашето личностно развитие. Собствениците на бизнес, занимаващите се с политика ще получат неочаквани шансове свързани с нови възможности и предложения. А за тези, които от дълго време се подготвят за нова дейност, моментът за действие настъпи.

СКОРПИОН

От тази седмица може да започнете активни действия към това, което искате да реализирате тази година. Част от събитията ще следват избраната посока от началото на годината, но нещата ще се случват по-лесно, енергията се движи по-плавно, без съпротиви. Бъдете в максимална степен отговорни към действията си, преценявайте, избягвайте необмислени, прибързани и емоционални реакции. Насочвайте енергията към това, което искате. Не изпускайте от фокус основните цели, които сте си поставили свързани с дейсността ви или с личния ви живот. Седмицата е определяща и носеща добри резултати в областта на информацията, комуникацията, преговорите. Настъпи моментът, когато можете да преподпишете договори или да вдъхнете живот на идеите, които достигнаха до вас. Все още се налага да преразпределяте времето си между служебните и семейни ангажименти, имотни казуси или грижи към родител. Решения, свързани с вашето семейство или подкрепата на негов член ще доведат до позитивни преобразувания, които ще затвърдят позициите ви. През тази седмица ще се радвате на положителни моменти, свързани с любимите ви хора, сбъдване на мечта, финансови придобивки, споделени чувства или почивка. Енергията, която ще вложите в основната област –семейството  ще ви служи като надеждна опора през цялата година. Ако имате нарушени взаимоотношения с член на семейството, сега е възможно да ги възстановите. Хармоничната семейна обстановка ще ви осигури стабилни отношения с вашите партньори, при които неудовлетворението е силно изострено.

СТРЕЛЕЦ

Новолунието във Водолей ще внесе обновление  в областите, свързани с вашите контакти, взаимоотношения в колектив и близката среда на съществуване. Потокът от информация към вас е огромен, важно е да имате правилни ориентири. Ако планирате да започнете нова дейност  периодът ви предоставя необходимите условия от контакти и взаимодействия, до нова  информация или възможност за преговори и оформяне на договори. За някои от вас това е период, свързан с промяна в избора на приоритети, възможност за нови курсове и обучения, повишаване на квалификацията или поредица от регулярни  служебни пътувания, които ще удовлетворят свободолюбивия ви дух. Планетата на щастието и късмета, която е ваш личен покровител е в дома на самостоятелния бизнес, децата, любовта. Сега е моментът да вземете важни решения и да направите съответни промени в живота си. Социалната ви или работна ангажираност е висока, внимавайте и не се претоварвайте, грижете се за здравето си. Енергията  изисква фокусиране върху основното. Водеща тема е финансовото ви състояние, което с преминаването на Меркурий  в директно движение  съществено ще се подобри. Добре е рисковете ви да бъдат премерени.

КОЗИРОГ

Месец февруари като цяло е знаков за по-натъшното ви развитие през годината.  Новолунието във Водолей  ще активира събития, ситуации, предложения, които ще открият нови възможности пред вас свързани с  подобряване на финансовото ви  положение. Заедно с тези възможности се осветляват и изясняват теми, свързани с вашите основни приоритети. Тук основен принос има Меркурий, който по време на своето ретроградно движение ви накара сериозно да се замислите върху живота си. Годината предвещава промени във вашия начин на мислене, договорни взаимоотношения, обучения, преподаване, взаимодействие и пътуване. За някои от вас това е година, в която ще можете  да заявите себе си, да промените средата си на общуване, да обогатите знанията си. Богатият информационен поток, идеи, предложения или придобивки, заслужена награда за положени усилия в изминал период ще бъдат повод за добро настроение или изход от кризисна ситуация.  За да получите по-добри  резултати  е необходимо да бъдете уверени, постоянни, позитивни и амбициозни. Бъдете внимателни в постъпките си, активността и импулсивността ви са повишени, Марс е в дома на вашата работа. Планирайте, насочвайте действията си конструктивно в посока реализиране на вашите цели.

ВОДОЛЕЙ

Силна седмица за вас, новолунието в знака Водолей отваря вашата лична година. Това новолуние  ви предоставя възможността по един нов и оригинален начин да започнете живота си. От него поставяте енергийно начало на годината. Важно е да сте определили посоката си на движение. Не губете от фокус това, което вие искате да постигнете или ви харесва. От тази седмица ще се радвате на изобилие от нова информация, идеи, нови запознанства и контакти, подкрепата, която получавате от вашите съмишленици, приятели или авторитети ще ви насочат към нови перспективи. Приливът на енергия и ентусиазъм, новаторският ви и експериментаторски дух ще търсят промяната, но съществува и необходимост от запазване на установени положения, които са извор на стабилност в живота ви. Фокусът на събитията през седмицата е насочен към вас, вие можете успешно да направлявате и насочвате енергията.

РИБИ

Периодът на новото начало при вас започва с висока социална активност.  Вие сте в центъра на събитията, получавате подкрепа от страна на вашият колектив или  група. Тези от вас, които работят в екип или са лидери ще бъдат активни и устремени към реализиране на целите си. Новолунието във Водолей от края на миналата седмица  предостави  нови възможности пред представителите на вашия знак. Едни ще ги уловят и предприемат действие, а други ще изчакат следващото новолуние, което ще бъде в знака Риби. Новолунието във Водолей отваря пред вас една нова перспектива, която може да бъде свързана с чужбина, чуждестранни инвестиции, образование или духовна насоченост. Ако към вас се връщат ситуации от минал период, променете подхода или довършете. Изминалата година беше много интензивна и донесе напредък в кариерното ви развитие. Настоящият периодът чрез щедростта на Юпитер в Овен ви предоставя благоприятна възможност да получите финансови придобивки, разширяване и нови възможности или морално удовлетворние  за добри резултати от минал период. Внезапни и неочаквани ситуации ще бъдат акцент през периода.

Пожелавам ви успешно Ново начало!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ