40 000 часа доброволчески труд и над 2 млн. лв. инвестирани от TELUS в "Дни на подкрепата"

40 000 часа доброволчески труд и над 2 млн. лв. инвестирани от TELUS в Дни на подкрепата

40 000 часа доброволчески труд и над 2 млн. лв. инвестирани от TELUS в "Дни на подкрепата"

40 000 часа труд на доброволни начала и над 2 милиона инвестиции в развитие на местните общности е вложила TELUS International Bulgaria за 10 години от началото на най-голямата доброволческа инициатива TELUS Дни на подкрепа.

Данните бяха отбелязани на специално събитие на компанията „Празник на доброто“ по повод годишнината от старта на инициативата. Празникът събра в градината на Комплекс за ранно детско развитие на фондация „За нашите деца“ представители на граждански и бизнес организации „За нашите деца“, с които компанията работи през годините за постигане на устойчива положителна промяна в обществото.

За 10 години TELUS International Bulgaria е подкрепила над 200 благотворителни и образователни организации, оказвайки положително въздействие за над 250 000 души в страната. „Благодарение на “TELUS Дни на подкрепа” успяхме да обновим училища и детски центрове в София и Пловдив, да засадим гора от 12 000 дървета, да реновираме емблематични места като зоопарка в София.“, сподели Кристина Иванова, главен директор за TELUS International България и вицепрезидент Операциите за Европа. „Екипът ни не спира да помага за редица каузи и през последните 2 години, които бяха особено предизвикателни”, допълни тя.

Сред приоритетите в социалната подкрепа от страна на компанията, по които работата продължава и тази година е опазването на биоразнообразието чрез спасяване на пчелите.

 По време на събитието бяха наградени и одобрените от тази пролет проекти за финансиране от фондация „Обществен борд на TELUS International в България“. Годишно Общественият борд разпределя общо 170 000 лв. за социално значими проекти на неправителстевени организации, фокусирани в здравеопазването, образованието и околната среда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ