Атанасов: ПП няма да предложат Кирил Петков за премиер

Атанасов: ПП няма да предложат Кирил Петков за премиер

Атанасов: ПП няма да предложат Кирил Петков за премиер

„Продължаваме промяната“ няма да предложат Кирил Петков за премиер. Това заяви пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов.

„Доколкото имам информация, в късно заседания политическа партия „Продължаваме промяната“ е взела решение, че кандидатът няма да бъде Кирил Петков“, каза той.

Атанасов допълни, че решението ще бъде съобщено днес и ПП трябва много бързо да пристъпи към преговори с потенциалните коалиционни партньори за ново правителство.

Съпредседателят на ДБ отказа да каже име на новия кандидат за премиер, но коментира, че е от партията.

„Кандидатът е човек от „Продължаване промяната“. Не е коректно аз да казвам повече. Ще го съобщят тези, който имат право за това – мандатоносителите. Не е коректно един коалиционен партньор да съобщава решението на друг. До часове всичко ще стане ясно", добави Атанас Атанасов.

„Ако ще се работи сериозно за създаване на нова правителство, но те може да бъде начело с Кирил Петков. Виждам, че от ПП са решили да действат сериозно“, допълни Атанасов.

Според него шансовете за създаване на ново правителство нарастват.

Той коментира и реакцията на руското посолство в София след изгонването на 70 руски дипломати и служители, като заяви, че България не може да оттегля никакви ноти и да се поддава на ултиматуми. „Ние сме независима държава. Каквото е направено е направено“, каза Атанасов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ