Автомобили

Mercedes-Benz изтегля стотици хиляди автомобили

Mercedes-Benz изтегля стотици хиляди автомобили

"Мерцедес Бенц" (Mercedes-Benz) изтегля стотици хиляди автомобили заради технически проблем, предаде ДПА. При някои превозни средства от сериите с дизелови двигатели GLE/GL), C-Class, E-Class, S-Class, GLC, CLS и G-Class може да има теч. В резултат на проблема е възможно да се стигне до повишаване на температурата на компонентите, съобщи германската компания за луксозни автомобили с централа в Щутгарт. 

Според информация на таблоида "Билд" и на бизнес всекидневника "Ханделсблат от проблема са засегнати над 800 000 превозни средства по целия свят.
"Мерцедес Бенц" не коментира конкретни цифри.

Компанията, която е дъщерна на "Даймлер" (Daimler), обяви, че информацията за изтеглянето на автомобилите е била публикувана още през ноември.

Преди засегнатото превозно средства да попадне в сервиз за поправка, то трябва да бъде карано особено внимателно и използването му да бъде сведено до минимум, съобщи автомобилостроителят. 

Подмяната на частите, които са причина за проблема, е предвидено да започне през втората половина на януари. Това зависи също и от пускането на съответния софтуер и от наличността на частите. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ