Автомобили

Mercedes планира инвестиции за милиарди в заводи за електромобили

Mercedes планира инвестиции за милиарди в заводи за електромобили

Mercedes планира инвестиции за милиарди в заводи за електромобили

Mercedes ще инвестира милиарди долари, за да модернизира заводите си в Китай, Германия и Унгария през следващите години, съобщи списание Automobilwoche, докато автомобилният производител се готви да премине към електрически превозни средства и да намали емисиите, пише Ройтерс.

Европейският съюз си постави за цел да намали наполовина емисиите на CO2 на пътнически автомобил през жизнения им цикъл до края на това десетилетие в сравнение с 2020 г. и предлага споразумение за за прекратяване на продажбата на автомобили с изкопаеми горива с краен срок до 2035 г.

Mercedes обяви, че ще бъде готов да стане електрически до края на това десетилетие, когато пазарните условия го позволяват.

"Ние инвестираме трицифрена милионна сума на завод за този напредък", каза мениджърът на производството на Mercedes Йорг Бурцер, цитиран от списанието, добавяйки че тези инвестиции са предназначени за заводите в Пекин, Ращат в Германия и Кечкемет в Унгария.

Mercedes ще започне работа в завода в Ращат през следващите месеци и ще произвежда първия модел на платформата за компактни превозни средства MMA от 2024 г. Броят на моделите, произвеждани там, ще бъде намален на четири от седем, каза Бурцер.

Освен това Mercedes ще инвестира едноцифрена сума в милиарди долари в модернизиране на системите за боядисване в своите заводи в Синделфинген, Бремен и Ращат в Германия. В доклада се посочва, че модернизацията има за цел да намали потреблението на енергия и вода, както и зависимостта на системата за боядисване от газ, за разлика от енергията без въглерод.

Компанията обмисля и да разшири завода си в САЩ в Тускалуза, където може да се възползва от държавни субсидии съгласно Закона за намаляване на инфлацията от миналата година, добавя Automobilwoche.

Бурцер добави каза, че Mercedes е готов да отговори на всякакви по-нататъшни промени в регулаторната среда.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ