Шефът на Volkswagen: Tesla се оказа по-силен от очакваното конкурент

Шефът на Volkswagen: Tesla се оказа по-силен от очакваното конкурент

Шефът на Volkswagen: Tesla се оказа по-силен от очакваното конкурент

Германската автомобилна компания Volkswagen е поела по труден път, за да постигне целта си да стане най-големият производител на електрически превозни средства в света до 2025 г. Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс, като призна, че американският й конкурент Tesla се е оказал „по-силен от очакваното“.

„Състезанието ще бъде оспорвано, но ние няма да се откажем“, коментира Дийс по време на организираната от „Файненшъл таймс“ конференция „Бъдещето на автомобила 2022“.

„Трябва да призная, че не очаквахме основният ни американски конкурент да бъде толкова бърз и толкова добре подготвен“, добави той.

Миналата година Дийс бе подложен на остри критики за това, че редовно сравнява Volkswagen с Tesla и изтъква гъвкавостта и бързината на американската компания, за да окаже натиск върху установените структури на германския производител.

Тази година Tesla откри първата си гигафабрика в Европа в германския град Грюнхайде, близо до столицата Берлин. Така американската компания предизвика германските гиганти Volkswagen, BMW и Mercedes-Benz на собствената им територия.

Според Дийс Volkswagen все още има шанс да задмине Tesla като най-големият производител на електрически автомобили в света до 2025 г., посочвайки широката продуктова гама на концерна като преимущество в надпреварата.

Обръщайки се към американския пазар, където Volkswagen си е поставил за цел да удвои пазарния си дял до 10%, Дийс каза, че планът на компанията включва изграждане на нов завод и място за производство на батерии в страната. Той обаче отхвърли твърденията, че този ход се дължи на твърде голямата експозиция на фирмата към Китай.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ