Tesla е получила разрешение да разшири завода си в Германия

Tesla е получила разрешение да разшири завода си в Германия

Tesla е получила разрешение да разшири завода си в Германия

Американският производител на електрически автомобили Tesla съобщи днес, че неговият проект за разширяване на завода му близо до Берлин е бил одобрен от местните власти въпреки съпротивата на жителите и природозащитниците, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Компанията заяви, че е "изключително доволна" от решението на община Грюнхайде, на около 30 км югоизточно от германската столица, да даде "зелена светлина" на проекта.

Tesla откри официално завода (единствения в Европа) през 2022 г., след като в течение на две години се бори с различни спънки да получи всички необходими разрешителни.

През 2023 г. компанията обяви, че възнамерява да удвои производствения си капацитет до един милион автомобила годишно. Заводът, в който работят около 12 000 души, е разположен на площ от 400 хектара (ха), а разширението трябваше да обхване 170 ха.

Поради протести, особено на природозащитници, които искаха да се запази местна гора, мащабът на разширяването беше намален. През март Tesla  дори беше принудена временно да спре производството си заради пожар в електрическа инсталация, за който отговорност пое крайнолява организация.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ