УниКредит Булбанк дарява 100 хиляди лева на „Пирогов“

УниКредит Булбанк дарява 100 хиляди лева на „Пирогов“

УниКредит Булбанк дарява 100 хиляди лева на „Пирогов“

„УниКредит Булбанк“ дарява 100 000 лева на „Пирогов“. Средствата ще бъдат използвани за покриване на извънредните медицински нужди на най-голямата болница за спешна медицина в страната във връзка с COVID-19

„В моменти като тези е важно да останем заедно, работейки за нещата, които наистина имат значение. Изправени сме пред общо предизвикателство и здравето на хората е основен приоритет за всички нас. Решихме, че най-добрият начин за справяне с тази спешна нужда е чрез подкрепа на болница „Пирогов“, която осигурява жизненоважни грижи за най-засегнатите“, заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“.

„Нашият екип от професионалисти е изключително благодарен на всички дарители, които реагират толкова бързо и ни подкрепят в нашата съвместна битка срещу невидимия враг“, коментира проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Дарението, направено от „УниКредит Булбанк“, следва усилията на „УниКредит“ за справяне с пандемията COVID-19. В Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ