Acronis България отваря нов офис в NV Tower

Acronis България отваря нов офис в NV Tower

Acronis България отваря нов офис в NV Tower

Глобалният лидер в кибер защитата Acronis анонсира днес официалното отваряне на новия си офис в иновативната и модерна бизнес сграда NV Tower.

Oт компанията заявиха, че офисът е знак за нейното бързото развитие на компанията въпреки всички трудности, свързани с пандемията, като добавиха, че непрекъснато нарастващия брой служители в българското дружество е основна причина за тази промяна.

„В последните три години компанията не само че утвърждава и потвърждава нещата, които правим и които сме казвали още при откриването на първия ни офис, но и цифрите се изменят към по-добро“, заяви управляващия директор на Acronis България Пламен Тошев.

Той заяви, че в София вече се намира най-големият развоен център на компанията с около 500 служители в R&D, продажби, маркетинг, поддръжка, дизайн и други.

„Продължаваме да растем и да търсим най-добрите таланти. Acronis се ангажира да разрастне екипа си до повече от 1000 души през следващите две години.  Компанията предлага разнообразни кариерни възможности в областта на разработката на софтуер, продажби, техническа поддръжка, управление на центрове за данни, маркетинг и други”, коментира управляващият директор на Acronis България.

От Acronis казват, че новият офис ще осигури значително по-добри условия на труд за всички служители на компанията с по-голям фокус върху тяхното здраве и безопасност

„София на практика става третото изключително ценно и важно място за Acronis след Швейцария и Сингапур, където се намират двете централи на фирмата“, коментира той, като добави, че значителна част от продуктите на Acronis се разработват в България.

Тошев заяви, че компанията има повече от 50 хил. партньори по целия свят, които подпомагат милионите й клиенти на местно ниво.

„Acronis иска да бъде т.нар global-local компания. Искаме да сме компания, която е глобална сама по себе си, но в същото време да имаме локално присъствие при всеки един от нашите клиенти“, добави Тошев.

Той заяви, че в днешни дни кибер защитата на практика се превръща в петата основна човешка необходимост, защото нарушаването на неприкосновеността на данните може да бъде фатално за всеки бизнес.

„Нашата визия не се е променила. Ние искаме да осигурим защита на данните и системите на нашите партньори и клиенти. Искаме да осигурим лесна достъпност, защита на личните данни и на автентичността им. Не на последно място, искаме да осигурим сигурност срещу различни зловредни фактори”, заяви Тошев.

От компанията отбелязват, че през 2019 г. са получили сертификат за инвестиция клас „А“ от Министерство на икономиката за инвестиция в размер на 1.2 милиона лева и също така беше наградена от Българска агенция за инвестиции в категорията „Инвестиция в иновативен бизнес“.

„Acronis е една от компаниите, която сме сертифицирали в последните години и изцяло изпълняват една моя дефиниция за лидерството, което е равно на инвестиции плюс иновации. Изключително щастлив съм, че имаме такова присъствие на сцената на високотехнологичните компании като Acronis“, каза Стамен Янев, изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции, който присъства на събитието.

От Acronis отбелязаха още, че тази година са отворили нов център за данни в София в партньорство с A1. С отварянето на центъра всички клиенти на компанията може да са сигурни, че техните данни са в България.

„Забележителна е огромната трансформация, която София бележи като град на иновациите. В ера на множество кибер предизвикателства засилването на присъствието на световен лидер като Acronis е ключово и показателно за развитието на местната среда. Община София с направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ усилено работи по изграждането на все по-добри условия за инвестиции в града в областта на дигиталните услуги и продукти. Екипът ми и аз сме особено мотивирани, когато усилията ни могат да носят добавена стойност за прогресиращи компании като Acronis, допринасят за развитието на стратегическите им цели и повишават оценката и позицията на София като топ дестинация за развитие на иновации и технологии на световната карта. Ползи от което има цялата общественост,” каза Генчо Керезов, заместник кмет по дигитализация, Столична община.

[[{"fid":"380981","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":3100,"width":5200,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

От ляво надясно - Стамен Янев, Пламен Тошев и Генчо Керазов 

От компанията посчоват, че към настоящия момент имат повече от 1700 служители на 34 локации в 19 държави. На нейните решения се доверяват повече от 5,5 милиона домашни потребители и 500 000 компании и професионални спортни отбори. Продуктите на Acronis се предлагат в над 150 държави на повече от 25 езика.

През септември 2019 Acronis се превърна в компания еднорог с инвестиция в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs. През май тази година Acronis получи над 250 милиона долара финансиране от CVC Capital Partners VII и други инвеститори. Инвестицията оценява компанията на повече от 2,5 милиарда долара. От компанията казват, че  използва средствата за по-нататъшно ускоряване на растежа, разширявайки уникалното си портфолио от интегрирани продукти за киберзащита.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ