Добри Митрев е новият председател на БСК

Добри Митрев е новият председател на БСК

Добри Митрев е новият председател на БСК

Досегашният главен секретар на Българската стопанска камара юристът Добри Митрев е избран за нов председател на Управителния съвет на БСК, съобщиха от организацията.

На 6 август внезапно почина бизнесменът Радосвет Радев, който ръководеше камарата след кончината на дългогодишния й председател Божидар Данев през 2018 г.

„На проведено днес, 1 септември 2021 г., извънредно заседание на Управителния съвет (УС) на Българската стопанска камара (БСК) за председател на УС единодушно беше избран Добри Митрев, досегашен главен секретар на Камарата.

Заседанието на УС започна с едноминутно мълчание в памет на Радосвет Радев, който председателстваше БСК от 2018 г., но почина внезапно на 6 август т.г.

Добри Митрев е роден на 19 август 1972 г. (49-годишен) и е юрист по образование. Има дългогодишен административен опит, вкл. като председател на Общинския съвет на гр. Перник в продължение на два мандата. В екипа на БСК е от 2012 г, а от 2018 г. е главен секретар и член на УС на БСК. Добри Митрев се ползва с авторитет и подкрепа сред екипа и членовете на БСК, а с годините е доказал своя професионализъм и лоялност към каузата на организацията. Членовете на УС единодушно подчертаха, че чрез този избор се осигурява приемственост в провежданите до момента дейности и политики на БСК, в защите на нейните членове, особено в условията на пандемия, икономическа и политическа кризи.

Следващото заседание на УС е насрочено за 29 септември 2021 г., съгласно предварително утвърдения график на заседанията", се казва в съобщение на БСК.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ