Модис България: Нови хоризонти след успешна 2021 година

Модис България: Нови хоризонти след успешна 2021 година

Въпреки социалните и икономически предизвикателства за бизнеса през последните две години, определени индустрии и компании успяват да се адаптират успешно към новите реалности и дори отчитат ръст по ключови финансови показатели. Едно от тях е Модис България, за която 2021-ва бе не по-малко успешна спрямо предишни години. Компанията успява да постигне двуцифрен процентен ръст на приходите в сравнение с 2020 г. , като инвестира в оптимизацията на решения за съществуващи клиенти, създава нови партньорства с ключови имена на пазара и развива услуги с по-голяма добавена стойност.

През изминалите месеци организацията успява значително да разшири екипите си от софтуерни инженери и разработчици. В тях днес работят младши и старши специалисти, които спомагат за изграждането на дигитални решения от ново поколение. За проектите и бъдещите планове на Модис в България разказва Венцислав Касамски, директор "Бизнес развитие" в компанията.

- Г-н Касамски, компанията ви е част от най-динамично развиващите се индустрии през последните няколко години. Каква бе 2021-ва за сектора на информационните технологии и за екипа на Модис в България?

- През последното десетилетие сме свидетели на изключително сложни и динамични глобални процеси на всички нива – общества, държави, бизнеси. Неблагоприятните събития от последните 2 години поставиха на преден план за бизнес лидерите нуждата от изцяло нови идеи и парадигми.

ИТ индустрията се превърна в още по-мощен инструмент за бизнес лидерите за справяне с предизвикателствата. Днес почти всички индустрии поставят дигиталната трансформация в основата на стратегията си за оцеляване и конкурентно предимство. И това не е изненада, предвид възможностите, които новите технологии, облачните услуги и по-голямата свързаност ни предоставят.

През 2021 секторът на информационните технологии продължи да се развива и да увеличава своя дял на световните финансови пазари. Темповете на развитие отвън и способността на компанията ни да се адаптира успешно, са сред основните причини изминалата година да бъде поредната успешна за бизнеса ни в България.

Миналия месец, нашата компания-майка Адеко Груп публикува финансовите си резултати за изминалата година. Сред тях ясно личи сериозен ръст на бизнеса на Модис България, запазващ тренда от последните години. Благодарение на усилията на всички екипи в компанията и доверието, което ни гласуват нашите партньори, днес смело можем да се похвалим с увеличение на проходите ни от над 2 пъти спрямо 2018г.

- С какви клиенти си партнирате и по какви проекти работят екипите ви у нас?

- Партнираме си с водещи компании в сферата на информационните технологии, автомобилния сектор, финансовите услуги и много други. С всяка изминала година успяваме да привлечем нови клиенти и все по-интересни и комплексни проекти.

Заради качеството на услугите, които екипите ни предоставят в България, днес едни от най-големите и добре познати технологични гиганти ни доверяват все по-сложни и ключови проекти. Благодарение на съвместната ни работа с един от тях, от 2019г. до сега, съвсем скоро неговите потребителите ще могат да използват дигитални услуги от ново поколение и да се радват на по-добро потребителско преживяване. Мащабният проект, по който продължаваме да си партнираме, включва 3D заснемане и дигитализация на основните пътни артерии в Европа.

България е ключова локация за бизнеса на Модис на глобално ниво. Центърът ни за предоставяне на аутсорсинг услуги е най-големият в рамките на организацията ни в световен мащаб. Фокусът на компанията днес е разработката на софтуерни продукти и услуги, поддръжка на облачни решения, мрежи и системи за сигурност, управление, оптимизация и автоматизация на процеси. Продължаваме да работим и по проекти за обслужване на крайни клиенти на нашите партньори.

- Кои са основните предимства, които дигиталната трансформация носи на организациите в момента, и защо бихте посъветвали клиентите си да увеличат инвестициите си в тази посока?

- Бизнес лидерите днес, независимо от индустрията, са изправени пред серия от предизвикателства – да наемат и задържат таланти, да оптимизират разходите, да привлекат нови клиенти, да увеличат пазарния дял. Дигиталната трансформация ни предоставя уникални инструменти за справяне с тези нелеки задачи. Дали ще се възползваме от тези инструменти зависи от нас самите. Но предизвикателствата и промените се случват постоянно и няма да спрат, така както икономиките и пазарите няма да спрат да се развиват.

Някои компании мъдро ще потърсят партньори, като Модис, и ще успеят да трансформират бизнеса в тон с промените, други ще имат трудности да изпълнят стратегиите си, но ще настояват и ще опитват отново и отново, а някои просто няма да стартират.

Защо бих посъветвал компаниите да увеличат инвестициите си в тази посока? Защото залогът е твърде голям - дигиталната трансформация не е въпрос на предимство, а въпрос на оцеляване за бизнеса.

- В тази връзка, какво предстои за бизнеса ви в България? Планирате ли навлизането на нови пазари?

- В момента Модис обединява сили с един от световните лидери в инженерните услуги – AKKA Technologies, която бе придобита от Адеко Груп.

Новата организация ще оперира под бранда Akkodis (Акодис) и амбициите ни са в близко бъдеще да се превърнем в лидер на пазара на R&D услуги и технологични решения с над 50,000 инженери и дигитални експерти в екипа си. Само част от портфолиото ни от клиенти съдържа имена, като Daimler, Airbus, VW, Alstom and Lockheed Martin, към които съвсем скоро ще се присъединят и други добре познати компании. Всичко това отваря широко вратите на нашите таланти и кандидати към огромен брой кариерни възможности в избрана от тях сфера на развитие.

В България, както обявихме в края на миналата година, компанията разширява портфолиото си от услуги, така че да предлага пълен набор от ИТ и инженерни решения на своите клиенти. Планираме да продължим разрастването на компанията, за да можем успешно да посрещнем нуждите на  нашите настоящи и бъдещи партньори.

Същевременно продължаваме да следим внимателно динамиката на пазара на труда и се стараем постоянно да се учим и променяме, за да запазим предимствата си в една изключително конкурентна среда. Планираме да увеличим инвестициите си за развитие на екипите, да увеличим броя и честотата на тренинг академиите за младши специалисти и да привлечем допълнително кадри от чужбина.

Уверен съм, че ни очаква интересна и динамична 2022, в която да споделим много нови възможности за всички, избрали да реализират своя потенциал в България.

***

Бизнес визитка: Модис България

В свят на все по-голяма близост между ИТ и инженерните науки, Модис е един от пионерите в т.нар. Smart Индустрия.  Компанията разполага с добре развита експертиза именно в ИТ и дигиталните инженерни решения, които ускоряват иновациите и дигиталната трансформация. Комбинацията от предлаганите от Модис услуги Tech Consulting, Tech Talent Services и Tech Academy Solutions позволява на бизнесите от различни индустрии да прогресират, да растат и да подобряват своята дейност. През 2022г. Модис обединява сили с AKKA Technologies, водещ доставчик на инженерните услуги, а новата компания, под бъдещия бранд Akkodis ще се превърне в лидер в дигиталните инженерни решения.

В България, Модис присъства като самостоятелен бранд от края на 2017г., след отделянето на бизнеса от Адеко България. Модис България предоставя технологични решения в сферата на софтуерното инженерство, облачните услуги, както и IT и BPO аутсорсинг услуги. Към момента, броят на служителите на компанията е близо 1200 души в градовете София и Пловдив. Компанията е част от Adecco Group, световен лидер в HR услугите и част от списъка Fortune Global 500 с най-големите компании по света.

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ