STADA завърши придобиването на Walmark

STADA завърши придобиването на Walmark

STADA завърши придобиването на Walmark

Акционерното дружество STADA Arzneimittel AG обяви, че приключва успешно сделката по обявеното придобиване на дружеството Walmark a.s. от Mid Europa Partners. Придобиването дава възможност на STADA значително да разшири глобалното си портфолио от брандирани продукти като добавя богатата гама от продукти на Walmark (витамини и минерали, продукти за детско, женско и мъжко здраве, продукти за грижа за ставите, за стомашно-чревния тракт и продукти против настинки и грип).

СТАДА и Валмарк ще създадат печелившо портфолио за Централна Европа - със стратегията за растеж на СТАДА и подчертания фокус на Валмарк върху иновациите, ние още повече ще глобализираме целия си бизнес и ще продължим да вървим по пътя към постигане на основната си цел - да станем лидер в областта на продуктите без рецепта и генеричните лекарства в Европа, гласи коментарът за сделката на главния изпълнителен директор на СТАДА Петер Голдшмидт.

Компанията Валмарк (Walmark) е производител на утвърдени и с водещи пазарни позиции брандове (продукти без рецепта) в Централна Европа. Основана през 1990 година и базирана в Чехияа, Валмарк е с директно присъствие в девет държави от Европейския съюз, включително Чешка република, Словакия, Полша, Унгария, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, и продава своите продукти в повече от 40 държави в целия свят. Компанията има повече от 540 служители, като близо 150 от тях работят в завода в гр. Тринец в Чехия.

Българският пазар е от голямо значение за СТАДА Груп, отбелязва управителя на “СТАДА ФАРМА България” ЕООД Деян Лаковски. С придобиването на Валмарк, СТАДА България ще си осигури място сред първите пет компании на пазара на продукти без рецепта и ще бъде на път да се превърне в една от десетте най-големи фармацевтични компании в нашата страна, допълва той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ