Борисов: Вървим уверено към чакалнята на Еврозоната!

Борисов: Вървим уверено към чакалнята на Еврозоната!

Борисов: Вървим уверено към чакалнята на Еврозоната!

Имаме ръст на икономиката от 3,5%, а световните финансови агенции отчитат повишаване на кредитния рейтинг на България - уверено вървим към чакалнята на Еврозоната!, заяви още по-уверено премиерът Бойко Борисов, при откриването на 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив. Страна партньор на панаира тази година е Русия, затова на откриването присъстваха и руският посланик Анатолий Макаров и руският заместник-министър на образованието Наталия Бочарова.

„Това, което е било необходимо, държавата го е направила”, каза от трибуната на официалната церемония Борисов. В страната ни се откриват нови работни места и то високотехнологични. „Не случайно партньорите на панаира говорят само за развитието на нови технологии и се подписват десетки нови договори”, добави Борисов.
В тазгодишното издание на панаиру участват 600 фирми от 34 страни. Премиерът поздрави всички участници и пожела успех на форума, "който дава възможност да се развиват нови партньорства в бизнеса".
Пред павилиона на Русия Бойко Борисов се пошегува: „Досега бях с американците, а сега с руския посланик. Да не вземем пак да ги объркаме“. Преди това Борисов благодари публично на Фондация „Америка за България“, която съвместно с правителството и общината е работила по мащабния и оригинален проект за реставрация и социализация на Епископската бализика на Филипопол. Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на базите, ученията и отбранителната мощ, с тях правим и неща за археологията, културата и историята, отбеляза премиерът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ