Приеха 22 деца в ямболска болница със съмнения за хранително натряване

Приеха 22 деца в ямболска болница със съмнения за хранително натряване

Приеха 22 деца в ямболска болница със съмнения за хранително натряване

22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години са настанени в  инфекциозното отделение на ямболската болница МБАЛ „Св. Пантелеймон” със съмнения за хранително отравяне.

В късния следобед вчера децата били откарани в спешния център в Ямбол с оплаквания от болки в корема и повръщане.  Всички деца учат в съседното село Дражево. Храната за стола на училището се доставя чрез кетъринг и с нея се хранят близо 1300 ученици от община Тунджа, предава БНТ.

В момента представители на здравната инспекция и областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки в училището в Дражево.

След преглед 14 от децата са настанени в инфекциозното отделение на болницата под лекарско наблюдение, а за едно от децата родителите са предпочели домашно лечение. На всички деца ще бъдат направени изследвания, като резултатите се очакват най-късно в сряда.

Майка на едно от децата, заяви пред телевизията, че детето и е било добре, когато се е прибрало вкъщи, но 10 минути по-късно е започнало да повръща..

"Няма деца в тежко състояние. Надяваме се че ще бъдат овладяни тези оплаквания. Това е клинична картина на хранително отравяне, но няма нищо драматично на този етап", каза Д-р Валентин Вълчев, спешен медик в МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

"Най-интересното е че става въпрос само за деца от Хаджидимитрово а тази храна ядат всички деца от община Тунджа. В Дражево учат деца от Хаджидимитрово и Дражево нито едно Дражевско дете не е тук, само Хаджидимитровски и нито едно дете от други училища от нашата община които са консумирали същата тази храна днес", допълни кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ