Спешно настаниха в хотел 200 туристи в Банско, които се оказаха на улицата

Спешно настаниха в хотел 200 туристи в Банско, които се оказаха на улицата

Спешно настаниха в хотел 200 туристи в Банско, които се оказаха на улицата

200 туристи бяха спешно настанени в един от хотелите в Банско, след като се оказаха на улицата, предаде БНР. Почти всички са чужденци.

До момента няма информация защо туристите са напуснали хотелите, в които са били, и дали е имало организация за тяхното ескортиране. Съюзът на туристическия бизнес в града е организирал настаняването им.

Банско вече трети ден е под карантина, като мярката засегна много българи, освободени  от работа в курорта, които не успяха да излязат от града преди влизането в сила  на карантината.

Стотици българи останаха без подслон второ денонощие. Те бяха освободени от работа заради извънредното приключване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, а други са били изгонени. Те искат да бъдат подложени на преглед на контролно-пропускателния пункт от медицинско лице и да се приберат в къщи.

Община Банско обяви горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи нужда от медицинска и хуманитарна помощ.

Същевременно с това карантините мерки в града стават още по строги, като само по един човек от семейство може да ходи до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Присъстивето на полицията и жандармерията около града също е засилено заради  опити да се пробие карантината през зелена граница.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ