„Shoplifters” на Хирокадзу Корееда с нов трейлър

Филмът "Shoplifters", който спечели наградата "Златна палма" за най-добър филм на тазгодишния фестивал в Кан, вече има нов трейлър. 

"Shoplifters" е затрогваща семейна драма, създадена от японския режисьор и сценарист Хирокадзу Корееда, който неведнъж е разглеждал темата за семейните взаимоотношения в своите творби.

Главните герои във филма живеят в своя маргинален свят на монолитния град Токио на ръба на бедността, прехранвайки се с дребни кражби. Една вечер, прибирайки се към дома, Осаму и синът му се натъкват на малко момиче, замръзващо в студената нощ на улицата. Мъжът решава да прибере детето у дома си. Въпреки негодуванието на жена му, че ще трябва да хранят още едно гърло, момичето скоро намира уюта и топлината на семейната любов, от която е било лишено в своя живот.

Въпреки личните си несгоди, бедното семейство се оказва най-сигурният подслон, който детето е имало. Но скоро те ще привлекат внимание, провокирайки редица неудобни въпроси в обществото.

Лентата неслучайно стана изборът на японската аудитория за номинация за най-добър чуждоезичен филм на 91-те награди "Оскар". Филмът е и последен за актрисата Кирин Кики, която почина през септември тази година на 75 годишна възраст.

Надяваме се, че ще видим "Shoplifters" на голям екран и у нас до края на годината. А сега да погледнем трейлъра на великолепния филм на Хирокадзу Корееда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ