Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската търговия, увеличавайки загубите си от близо 3 процента от петък, на фона на вялото търсене и търговските войни, които според анализаторите неизбежно ще се отразят на темпа на растеж на световната икономика, съобщи Си Ен Би Си.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, мина под символичния праг от 61 долара за барел за първи път от 11 февруари т. г. и поевтиня днес сутринта до 60,62 долара за барел, уточни ТАСС.

Американският лек суров петрол понижи котировките си с 62 цента до 52,88 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса.

Цените на петрола спадат заради нова вълна от опасения сред инвеститорите, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп подсили напрежението в глобалните търговски отношения, заплашвайки с по-високи мита Мексико, която е един от основните търговски партньори на САЩ и един от големите доставчици на черно злато н най-голямата икономика в света, коментира анализатор на пазара.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ