Гергана Раковска: Гъвкави форми за заетост и социални придобивки повишават качеството на живот и работа 

Гергана Раковска: Гъвкави форми за заетост и социални придобивки повишават качеството на живот и работа 

Гергана Раковска е председател на Фондация на бизнеса за образованието от 2007 година насам. Като лидер на ФБО работи активно за развитието на кариерното консултиране и изграждането на умения за заетост на младите хора в България. Има богат консултански международен опит в областта на създаването на капацитет в развитието на човешкия капитал. Тя е магистър по информатика и социално осигуряване, притежава МBA диплома от Georgia State University, САЩ и диплома от Сертификационна програма за личностно развитие от Ulster University, Великобритания. 

Гергана Раковска е участник в трети панел ,,Различни поколения, един глас“ на 12 юни по време на Next Level HR 2024.  

- Колко психически здрави са българските мениджъри и съответно – техните служители?  

- Мечтая си, че ще дойде ден, когато в България няма да говорим отделно за психично и физическо здраве, а ще говорим просто за нашето здраве. Грижата за психичното здраве все още се подценява от българските мениджъри, те не умеят да се грижат за своето ментално здраве, а също така нямат умения да идентифицират състояния като тревожност, стрес, депресия и да предлагат адекватна подкрепа. 

 - Кои работодатели и как се ангажират с подобряването на психическото здраве на хората си? 

- Работодателите, чиято корпоративна култура предлага гъвкави форми за заетост и социални придобивки, повишаващи благосъстоянието на служителите, които повишават качеството на живот и работа. 

 - След work/life balance коя е следващата концепция, която може да осигури психическата устойчивост? 

- Гъвкавите форми за заетост, които позволяват работа от къщи, както и възможността служителите да изключват всички канали за служебна комуникация, когато приключи работният им ден, ще повишат психическата устойчивост и щастието на работещите. 

Next Level HR 2024 ще се проведе на 12 юни от 12.30 часа в Sofia Event Center. Повече за програмата и лекторите вижте тук.  
 

*** 

Генерален партньор: ARS Bulgaria

Основни партньори:  B-Trust Mobile,  Aurubis, SOFTONE

С подкрепата на: ПРЕСТИЖ, AstraZeneca, AYA ESTATE VINEYARDS

Институционални партньори:  Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска стопанска камара, Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП, Асоциация на индустриалния капитал в България,AIBEST. 

Медийни партньори:  bTV Media Group , BNT, Dir.bg

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ