Радослав Вангелов: С изкуствен интелект HR мениджърите ще имат по-добри резултати за организациите

Радослав Вангелов: С изкуствен интелект HR мениджърите ще имат по-добри резултати за организациите

Радослав Вангелов е изпълнителен директор на "СОФТ УАН ТЕХНОЛОДЖИС" ЕООД и притежава богат опит, като по-голямата част от професионалната му кариера преминава в индустрията на софтуерните решения за управление на бизнеса. Заемал е ключови позиции в някои от най-големите български консултантски компании по внедряване, както и във водещи софтуерни организации като SAP и Oracle. През годините той демонстрира изключителни умения в различни важни области, включително бизнес развитие, оперативно управление и ръководене на екипи.

Радослав Вангелов е участник във втори панел ,,Ефективност 2.0: нова ера на оптимизация“ на 12 юни по време на Next Level HR 2024.  

- Как един софтуер може да бъде полезен за повишаване на реалната ангажираност на хората и постигане на висока ефективност на екипа?

- Чрез софтуерни решения може да се оптимизира комуникацията със служителите, да се ускори и улесни процесът по тази комуникация, което да повиши продуктивността в организацията. Чрез автоматизиране на рутинни задачи, както и чрез детайлни анализи на представянето на служителите, може да се правят необходимите корекции в компаниите, които да позволят концентриране върху основните и стратегическите задачи, което в крайна сметка води до повишаване на мотивацията.

- Какво е мястото на изкуствения интелект в новите HR реалности?

- Изкуственият интелект променя драстично ситуацията в управлението на човешките ресурси, като позволява на специалистите в областта да организират процесите си и да вземат по-бързи и информирани решения. Чрез анализи с помощта на AI, отделите по човешки ресурси могат да подобрят процеса по подбор, да персонализират развитието на компетенциите на служителите, дори да предвиждат трендове в поведението, което спомага за създаването на по-ефективна и отговорна работна среда. Интеграцията на AI в софтуерните продукти за управление на човешките ресурси в крайна сметка трансформира управлението на човешкия капитал, което води до по-успешен бизнес в една среда на постоянно нарастваща конкуренция за кадри.

- HR мениджърът някога ще бъде ли частично или цялостно заменен от изкуствения интелект?

- В сферата на управлението на човешките ресурси, решенията с вградени AI функционалности определено революционализират, или по-скоро еволюират начина, по който се управляват административните задачи и задачите, базирани на данни. Въпреки това, ролята на специалистите в областта на човешките ресурси ще остане особено важна, тъй като човешките аспекти на тяхната работа, като емпатия, създаване на междуличностни отношения, вземане на решения, зависещи от различни директни наблюдения и поведенчески нюанси, не могат да бъдат автоматизирани. Чрез използването на AI като мощен асистент, HR мениджърите могат да фокусират усилията си именно към тези елементи, които биха довели до по-добри резултати за огранизациите.

Next Level HR 2024 ще се проведе на 12 юни от 12.30 часа в Sofia Event Center. Повече за програмата и лекторите вижте тук.  

*** 

Генерален партньор: ARS Bulgaria

Основни партньори:  B-Trust Mobile,  Aurubis, SOFTONE

С подкрепата на: ПРЕСТИЖ, AstraZeneca, AYA ESTATE VINEYARDS

Институционални партньори:  Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска стопанска камара, Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП, Асоциация на индустриалния капитал в България,AIBEST. 

Медийни партньори:  bTV Media Group , BNT, Dir.bg

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ