Северна Корея плаши с изпреварващ ядрен удар

Северна Корея плаши с изпреварващ ядрен удар

Северна Корея плаши с изпреварващ ядрен удар

Северна Корея е готова да нанесе изпреварващ ядрен удар по силите на САЩ и Южна Корея, участващи в учението Ulji Freedom Guardian, заявява генщабът на Корейската народна армия, цитиран от официалната агенция ЦТАК.

Ученията, които ще продължат до началото на септември, ще отработват нанасянето на изненадващ превантивен ядрен удар към КНДР от обединените сили, ако ситуацията в района се изостри още, предават руски медии.

„Тези, които дрънкат ядрени оръжия, трябва да знаят, че, ако покажат и най-малки признаци на агресия срещу неприкосновеното сухопътно, морско и въздушно пространство на КНДР, тя ще превърне цитаделата на провокацията в купчина пепел посредством корейски изпреварващ ядрен удар“, заплашва Пхенян.

Севернокорейските военни подчертават, че армията е решена не временно, а завинаги да пресече „все по-безразсъдните стъпки на американските империалисти и на техните южнокорейски марионетни сили, насочени към разпалването на ядрена война“. Пхенян бил готов да се възползва от историческия шанс да „взриви всички цитадели на агресията и войната“ и да освободи южната половина от Корея.

Подобна заплаха бе разпространена и преди седмица, на 14 август.

На 2 август стратегическото командване на САЩ съобщи, че е засякло едновременно изстрелване на две севернокорейски балистични ракети със среден обсег. Едната се е взривила веднага след пуска, а втората е била проследена над Северна Корея и в Японско море.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември