Музикален спектакъл ще разкаже за живота и творчеството на Емил Димитров

Музикален спектакъл ще разкаже за живота и творчеството на Емил Димитров

Музикален спектакъл ще разкаже за живота и творчеството на Емил Димитров

„На Нея с обич! Емил Димитров“ - така е озаглавен специален музикален спектакъл, който ще бъде поставен в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) в София, за да припомни за живота и творчеството на големия български естраден певец Емил Димитров. 

Премиерата ще бъде на 20 декември (вторник) в НДК. След това, през 2017 г., спектакълът ще тръгне из страната. Това стана ясно на пресконференция днес в Литературен клуб "Перото", където екипът на сценичния проект повдигна завесите пред трескавата подготовка за премиерата. 

Спектакълът е биографичен музикален разказ за живота и творчеството на Емил Димитров - най-успешния в европейски план и емблематичен за историята на българската музика творец - певец, композитор, автор на текстове. В главната роля ще видим актьора Даниел Цочев, който ще изпълни 16 песни на Емил Димитров.

Това ще бъде приказка за живота на артиста и за съдбата му, не просто музикална театрална документалистика, посочи Даниел Цочев. Той отбеляза, че проектът за него е сбъдната мечта - идеята се ражда преди две години на неговия юбилеен спектакъл. Тя е подкрепена от сина на певеца - Емил Димитров-син.  

Сред песните, които ще бъдат изпълнени, се включват "Моя страна", "Ако си дал", "Писмо до мама", "Само тази нощ", "Джулия" и други. Партнира актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завръща на българската сцена специално за тази роля. Продуцира OXYMORON FACTORY. 

Нели Бенова е автор на сценичната история и член на продуценския екип, Снежина Петрова - на постановката. Свила Величкова създава сценографията и костюмите, Христо Павлов е диригентът на Оркестър Симфониета София. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ