Празничният каталог на издателска къща "Бард"

Празничният каталог на издателска къща Бард

Празничният каталог на издателска къща "Бард"

Наближават най-светлите празници през годината. Те дават поводи за много радост, особено когато са свързани с подаръци и изненади.

Издателска къща "Бард" предлага на вниманието на читателите своя празничен каталог с интересни и чакани заглавия, които със сигурност ще бъдат оценени от любителите на книги. Това ви дава идеален повод да направите чудесен подарък на ваш близък или пък на самите себе си.

Да видим:

"Съдбата на убиеца" от Робин Хоб, фентъзи, Бестселър на "Ню Йорк Таймс" (4-ти декември)

Преди повече от двайсет години първият епически фентъзи роман с главни герои Фицрицарин Пророка и неговия загадъчен, често пъти влудяващ приятел Шута удари като ярка мълния. Сега Робин Хоб довежда до внушителен край третата трилогия с тези толкова обичани герои в един роман на ненадминат артистизъм, който със сигурност ще се утвърди като един от великите шедьоври на жанра. Малката дъщеря на Фиц, Пчеличка, е похитена от Слугите, тайно общество, чиито членове не само сънуват възможни пътища на бъдещето, но използват пророчествата си, за да трупат богатства и влияние. Пчеличка играе съдбовна роля в тези сънища... но точно каква роля, остава несигурно. 

Докато садистичните похитители на Пчеличка я влачат през половината свят, Фиц и Шута повярвали, че тя е загинала и потеглят на мисия на отмъщение, която ще ги отведе до далечния остров, където обитават Слугите – място, което Шута някога нарече свой дом и след това – затвор. Беше адът, от който Шута се спаси, осакатен и ослепен, заклевайки се никога повече да не се върне.

Въпреки всичките си рани, обаче, Шута не е толкова безпомощен, колкото изглежда. Той също е сънуващ, способен да оформя бъдещето. А Фиц, макар да не е вече безподобният професионален убиец от младостта си, остава мъж, с когото трябва да се съобразяват – смъртно опасен с ножове и отрова, и вещ в магията на Пророците. И целта им е проста: Да се погрижат нито един Слуга да не оцелее от тяхната ярост

Зашеметяващ завършек на трилогията на Робин Хоб за Фиц и Шута, която започна с „Убиецът на Шута“ и продължи с „Гонитбата на Шута“.  Всеки нов роман на Робин Хоб е повод за празнуване. Заедно с милиони други нейни фенове се радвам на всяко гостуване в Шестте херцогства, Дъждовитите равнини и Външните острови и нямам търпение да видя къде ще ме отведе тя след това. (Джордж Р. Р. Мартин)

Сложен гоблен от приключение, измяна, предопределение и неумолима опасност... Професионализмът на Хоб е очевиден, както винаги. (Пъблишърс Уикли)

Блестящо и красиво повествование... разказът на Хоб кипи с разкрития, измяна, мъст, битки с мечове и магически вихър. (SciFiNow)

Цена 34,99 лв. Обем 640 стр.

**************

"Чдеса край малката река" роман от Фани Флаг, авторката на „Пържени зелени домати“ (8 декември)

В неповторимия си топъл и увлекателен стил, който я превръща в любима писателка на милиони хора по целия свят, Фани Флаг ни предлага очарователна коледна история за вяра и надежда, подходяща за читатели от всички възрасти.

В най-южния край на Алабама, на брега на живописна река, се намира тихото селце Лост Ривър − Изгубената река − където времето сякаш е спряло...

След като му поставят стряскаща диагноза, Осуалд Д. Кембъл напуска студения и брулен от зимни ветрове Чикаго, за да прекара последната си Коледа на топло в селцето Лост Ривър. Там той среща пощальон, който разнася пощата с лодка, магазинер с разбито сърце, дамите от Мистичния орден на Кралските точки, които тайно вършат добри дела. Среща и малка птица на име Джак, главен герой в тази незабравима история за една вълшебна Коледа на юг.

Цена 15.99 лв. Обем 240 стр.

"Смъртта и светлината" избрано от Роджър Зелазни (11 декември)

Роджър Зелазни (1937–1995) е прочут американски автор на фентъзи и научна фантастика, носител на три награди „Небюла” и шест „Хюго”. Роден е в Кливланд, Охайо. В гимназията е редактор на училищния вестник и членува в клуба по творческо писане. Постепенно преминава от разкази към новели и романи, а през 1969 г. се отдава изцяло на писателската си кариера. Той е смятан за един от лидерите на „новата вълна” в научната фантастика през 60-те години на ХХ век. Експериментира с алюзии, лиризъм и митична образност и изследва усложненията за човечеството, причинени от технологиите. Творбите му често включват митични герои, обрисувани в модерния свят. Отсеченият, минималистичен диалог е повлиян от духовитостта на класическите криминални автори.

Странният поетичен свят на Зелазни е главозамайваща смес от забавна сатира и философски размисли.

Ранните му разкази са великолепно написани – мечтателни и в същото време задълбочени. Бурният екшън „Вратите на лицето му, лампите на устата му“, емоционално разтърсващият „Роза за Еклисиаста“, смешно-сърцераздирателната басня „Фуриите“ и мрачният трагичен романс „Сърцето на гробищата“ са изумително близки до съвременната чувствителност.

Сложният, интригуващ и тайнствен роман „Господарят на светлината“, донесъл на Зелазни наградата „Хюго“ през 1968 г., пресъздава хиндуисткия пантеон с помощта на науката, хвърля светлина върху връзката между човечеството и технологиите и разказва трогателна човешка история. „Една нощ през самотния октомври“ - последната книга на Зелазни преди смъртта му - е дръзко оригинална амалгама от ужаси, хумор, мистерия и фантазия: скъпоценност, излъчваща мрачен блясък.

Сборникът съдържа следните произведения:

1. "Четири истории от утре"

"Вратите на лицето му, лампите на устата му"
"Роза за Еклесиаста"
"Фуриите"
"Сърцето на гробищата"

2. "Господарят на светлината"

3. "Една нощ през самотния октомври"

Цена 34.99 лв. Обем 640 стр. 

"Берен и Лутиен" oт Дж. Р. Р. Толкин, фентъзи (11 декември)

Историята на Берен и Лутиен става основен елемент в еволюцията на „Силмарилион” – митовете и легендите за Първата епоха на света, замислени от Дж. Р. Р. Толкин. Той се завръща от Франция след сражението при Сома в края на 1916 г. и написва това предание през следващата година.

Основен и непроменен елемент от историята е съдбата, която помрачава обичта на Берен и Лутиен – защото Берен е простосмъртен мъж, а Лутиен е безсмъртна елфическа дева. Баща й, могъщ елфически владетел, е силно настроен срещу Берен и му възлага невъзможна задача, която да изпълни, ако иска да се ожени за Лутиен. Това е ядрото на легендата и то води до върховно героичния опит на Берен и Лутиен заедно да откраднат Силмарил от най-могъщото от всички зли същества – Мелкор, наричан Моргот Черния враг.

************

„Властелинът на пръстените“, рисувателна книга от Дж. Р. Р. Толкин (11 декември)

Във филмовата трилогия „Властелинът на пръстените“ невероятният свят на Средната земя на Дж. Р. Р. Толкин оживява за милиони хора. Вече и вие можете да добавите свои художествени щрихи и да изследвате тази омагьосана вселена както никога досега.

Впуснете се в своето оцветяващо приключение през Средната земя – от мирните хобитски дупки в Графството до величествените царства Ломидол и Минас Тирит. Присъединете се към ужасяващото пътуване на Задругата през мините на Мория до незабравимия пейзаж на планината Ородруин.

Освен смайващите сцени от филма можете да оцветите и любимите си герои – Гандалф, Арагорн, Леголас, Фродо и Сам, лейди Галадриел и жалкия Ам-гъл, както и зрелищни същества като дървоподобните енти, страховития Балрог и отвратителния паяк Корубана.

************

"Джак Никълсън", биография на мъжа, чиято кариера и живот са сред най-емблематичните в Холивуд от Марк Елиът (18 декември)

Джак Никълсън е част от историята на киното в продължение на пет десетилетия. С дванайсет номинации за Оскар зад гърба му и легендарни роли във филми като „Волен ездач“, Пет леки пиеси“, „Думи на обич“, „Сиянието“ и „Полет над кукувиче гнездо“, Никълсън създава оригинални, запомнящи се герои, както никой друг актьор от неговото поколение. Личният му живот не е по-малко приключение – Никълсън винаги е бил център на холивудския елит и е ухажвал някои от най-известните и най-красиви жени на света.

Въз основа на години пространни проучвания  и разговори с вътрешни хора, които опознават Никълсън най-добре, известният биограф Марк Елиът  хвърля нова светлина върху живота на актьора – на екрана и извън него. От детството му в беден квартал в Джърси, където дълго пазени тайни заплашват да разбият семейството му, до бурните нощи в града с Уорън Бейти и буйните връзки с красавици като Мишел Филипс, Анджелика Хюстън и Лара Флин Бойл, до снимачните площадки, където работи с легендарни режисьори и звезди като Денис Хопър, Стенли Кубрик, Мерил Стрийп и Роман Полански, Елиът рисува всеобхватна картина за широтата на петдесет годишната кариера на Никълсън в киното, както и интимен портрет на личния му живот.

Еднакво на място в библиотеките на сериозните изследователи на киното, и на любителите на увлекателни холивудски биографии, „Никълсън“ е едновременно почит към една филмова легенда и забавен поглед към един забележителен живот.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ