PwC България кани на благотворителния аукцион „Подай ръка“

PwC България кани на благотворителния аукцион „Подай ръка“

PwC България кани на благотворителния аукцион „Подай ръка“

Консултантската компания PwC България организира първия по рода си благотворителен аукцион „Подай ръка“ в подкрепа на българските студенти.

По време на събитието ще бъдат представени 28 уникални картини, събрали очертанията на дланите на някои от най-известните и успешни българи – спортисти, артисти, общественици, лекари, бизнесмени и др.

Лили Иванова, президентът Румен Радев, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Васко Василев, група Сигнал, Симеон Сакскобургготски, Георги Мамалев и Стоянка Мутафова са само част от популярните личности, които „подадоха ръка“ на каузата по-добро бъдеще на студентите у нас и чиито картини ще могат да бъдат закупени на 9 октомври в София, съобщават от PwC.

Всички средства от търга „Подай ръка“ ще бъдат дарени в подкрепа на български студенти, мотивирани да успеят в родната си страна. Освен да се сдобият с уникално произведение на изкуството, гостите на събитието ще имат възможност да вземат и важно решение: студенти в коя сфера на обучение да бъдат подпомогнати чрез търга – изкуство, педагогика или здравеопазване.

„Да обединим бизнеса за каузата по-добро бъдеще на студентите у нас е ключова мисия на PwC България. Преди година заедно с много наши бизнес партньори осигурихме стипендии на 25 талантливи наши студенти. С търга „Подай ръка“ целим да подпомогнем още заслужили родни младежи. Благодаря на всички популярни личности, които повярваха в каузата ни и „подадоха ръка“, коментира Божидар Нейчев, старши съдружник в PwC България.

Картините, които ще бъдат представени на търга, са дело на известния художник Бойко Колев, който майсторски обвърза очертанията на дланите на популярните личности с най-ценните им лични постижения и каузи.

Благотворителният аукцион „Подай ръка“ е своеобразно продължение на миналогодишната кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“, осъществена под патронажа на президента Румен Радев. Тогава близо 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави изпратиха есета с причините си да останат и да се развиват у нас. В момента 25-те победители от проекта получават месечни стипендии и провеждат перспективни стажове в едни от най-престижните компании у нас.

Официалният каталог за аукциона „Подай ръка“ и всички картини може да разгледате тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ