Уорън Бъфет дари $3,6 милиарда в акции на благотворителни организации

Уорън Бъфет дари $3,6 милиарда в акции на благотворителни организации

Уорън Бъфет дари $3,6 милиарда в акции на благотворителни организации

Уорън Бъфет дари акции за около 3,6 милиарда долара от своя инвестиционен холдинг Бъркшър Хатауей (Berkshire Hathaway) на пет благотворителни организации, сред които е и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, предаде  Ройтерс.
Това е най-голямото дарение в плана на Бъфет да раздаде богатството си. Дарението на Бъркшър, което се прави за 14-та поредна година, включва близо 16,81 милиона акции от клас "Б" на холдинга. То ще увеличи общата сума, която Бъфет вече е дал на благотворителните организации, до над 34,5 милиарда долара, откакто 88-годишният милиардер пое ангажимент заедно с Бил Гейтс обеща през 2006 г. да дари богатството си.
След последното дарение Бъфет все още ще притежава 15,7 на сто от Бъркшър, въпреки че се е раздели с 45 на сто от дела си от 2006 г. и има приблизително 31 на сто от акциите с право на глас.
Бъфет остава четвъртият най-богат човек в света със състояние от 87,5 милиарда долара, според американското списание "Форбс".
Джеф Безос, главен изпълнителен директор на Амазон (Amazon.com Inc) и семейството му са начело в класацията на "Форбс" със състояние от157,8 млрд. долара. А Бъркшър инвестира в Амазон за първи път в началото на тази година.
Гейтс и семейните благотворителни организации обикновено продават акциите на Бъфет, за да финансират дейностите си, посочвайки с каква цел искат да бъдат похарчени тези пари. Бъфет прави дарения и за други благотворителни организации, допълва Ройтерс

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ