Бил Гейтс отново е най-богатият в света

Бил Гейтс отново е най-богатият в света

Бил Гейтс отново е най-богатият в света

Бил Гейтс отново е най-богатият човек в света, според Bloomberg Billionaires Index. Съоснователят на Microsoft успя да измести основателя на Amazon Джеф Безос, който бе начело на класацаията повече от две години.

Решаващ за разместването на първите места в класацията се оказа контрактът на Пентагона с Гейтс. На 25 октомври военното министерство взе решение да даде на Microsoft договор за предоставяне на облачни услуги на стойност 10 млрд. долара, отхвърляйки офертата на Amazon. Оттогава насам акциите на Microsoft поскъпнаха с 4%, с което състоянието на Гейтс набъбна до 110 млрд. долара. За същото време книжата на Amazon поевтиняха с 2%, което прави нетното състояние на Безос 108.7 млрд. долара. През седмицата  Amazon атакува с обжалване решението на Пентагона. Разводът на Безос със съпругата му Макензи също повлия върху състоянието на основателя на  Amazon и разместването в класацията

От началото на годината акциите на Microsoft отбелязват ръст от 48%, което увеличава с 1% дела на Гейтс в компанията. Останалата част от неговото състояние идва от продажба на акции и инвестиции, направени през годините.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ