Изгодни билети за зимни пътешествия - винаги има начин да ги открием

Изгодни билети за зимни пътешествия - винаги има начин да ги открием

Изгодни билети за зимни пътешествия - винаги има начин да ги открием

Независимо дали заминавате на гости на семйствяото си или бягате от студа през зимата, пътуването по празниците може да бъде много скъпо, особено когато става въпрос за самолетни билети.

Има обаче начини да избегнете допълнителните такси и да спестите средства по време на ваканционния сезон. Ако сте готови да бъдете гъвкави с дните си за пътуване, можете да спестите много пари. 

Например:

Резервирайте полетите си далеч преди датата на отпътуване или в последната минута. Най-вероятно бихте купили билетите си много изгодно, ако направите резервация поне два месеца предварително, за да изпреварите поскъпването на билетите в този сезон. Късмет може да имате и ако закупите билет  впоследната минута, но съветът ни е да не прибягвате създнателно до тази опция, когато говорим за големите семейни празници.

Следете полетите, от които се интересувате, за да уцелите най-доброто време за резервация. Ако планирате пътуване използвайте инструмент за проследяване като Google Flights, за да прецените, кога полетите са най-евтини.

Бъдете гъвкави във времето на полетите. Можете да спестите пари за полет в последната минута, като изберете да летите рано сутрин или късно през нощта. Вероятно т.н. полет "червени очи" да не е вашият първи избор, но ще ви спести пари, а и може да ви даде малко повече време да се насладите на съответната дестинация.

Използвайте по-малко известни туристически приложения и уебсайтове, за да намерите изгодни сделки. Възможно е с малко повече търсене да попаднете на много изгодни билети, които остават скрити в големите туристически търсачки. 

Изберете бюджетни авиокомпании. Не е изненада, че нискотарифните авиокомпании могат да ви спестят много пари, особено когато става въпрос за международни пътувания. Ще бъдете по-ограничени обаче откъм възможност да носите багаж.

Изберете по-малко популярно летище. Може то да е по-малко и по-отдалечено, но едва ли парите за такси или автобуса ще надхвърлят тези на самолетния билет до по-централно летище. 

Търсете "близки летища" Google Flights например, за да проверите цените на други летища във вашия регион, за да намерите най-изгодната сделка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ