Най-честите оправдания, заради които не ни се случва нещо хубаво

Най-честите оправдания, заради които не ни се случва нещо хубаво

Причина No. 1 да не постигаме личен напредък - финансов или друг, се корени в самите нас и в мисленето ни. Оказва се, че хиляди способни личности по света държат в себе си негативни вярвания, които ги възпират да им се случи нещо хубаво. Така поне смята Тони Робинс - известен американски лектор, консултант, бизнес стратег и автор на бестселъри.

За да бъдете успешни, трябва да разпознаете лъжите, с които се самозаблуждавате, и да се отървете от тях, казва той. Това са мисли, които са минавали през главата на всеки човек - важното е да ги усетим, да ги овладеем и неутрализираме. Какви са? Ето и някои от най-разпространените

"Не знам откъде да започна сега". Човек трябва да бъде оптимист, да има надежда и да започне все от някъде в хаоса и липсата на ориентация. Важното е да започне и да спре да се възспира с тази мисъл. 

"Да, ще започна това от утре". Днес е първият ден от оставащата част от живота ви - абсолютно клише, което е напълно вярно! Най-често отнема точно толкова мисловна енергия да започнем, колкото да се оправдаваме. 

"Сега не съм готов за успех". Да вярваш, че позитивната промяна е възможна, е това, което прави промяната възможна. Не позволявайте начинът, по който говорите на себе си, да ви вкара в капан. Помнете - кажете ли го, става вярно. 

"Много е късно вече, изпуснах шанса/ този момент за мен си отиде". В момента, в който си кажете, че сте твърде стари, се обричате на провал. Историята познава хиляди страхотни примери за късен грандиозен успех в различни аспекти. Само няколко примера: Световноизвестната авторка Джулия Чайлд публикува първа книга през 1961 г., когато е на 48 години. Основателят на McDonald's Systems, Inc. Рей Крок пробива в бизнеса на 52. Полковник Сандърс основава международния гигант KFC на 62, припомня Business Insider. 

Как се постига цел? С отговор на следните въпроси: Какво трябва да предприема, за да направя тази цел реалност? Какви промени трябва да направя днес? Какво отлагах, което знам че трябваше да направя отдавна? 

"Просто не мога да намеря време и за... ". Това е може би най-честата самозаблуда, която си позволяваме да ни държи в плен. Ние всички имаме време и независимо дали ви се вярва или не, имаме повече време, отколкото си мислим. 

"Близките/ приятелите ми нямат отношение". Повечето истории на успеха обаче започват с някой, който се е обградил с правилните хора. Покойният предприемач Джим Рон някога е казал нещо, с което продължава да бъде често цитиран: Човек е средно аритметичното от 5-имата души, с които прекарва най-много време. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ