Различните хлябове по света

Различните хлябове по света

Различните хлябове по света

Знаете ли, че има над 100 хил. вида хляб по света? В различните култури и религии той е натоварен с различна символика, но винаги е на особена почит. В много страни хлябът се смята за свещена храна, която трябва да присъства на всяка маса.

Foodpanda направи кулинарна обиколка из различни страни по света, за да ни запознае с традиционните хлябове.

1. Пао де куежо (Бразилия)

Тези очарователни малки кифли със сирене могат да се намерят в цяла Бразилия, а и в няколко други страни от Южна Америка. Изработени са от тапиока или царевично брашно. Те са без глутен.

2. Пейн де Манеж (Квебек)

Този обикновен бял хляб е френско-канадски и всъщност е известен още като хляб на фермера. Може да бъде направен само с брашно, вода и мая, но най-добрите версии се намазняват със свинска мас.

3. Нан (Индия)

Ще откриете този печен хляб в цяла Югоизточна Азия. Напоследък има редица рецепти за пълнене на нан, така че не се ограничавайте и слагайте в него каквото обичате.

4. Брецел (Германия)

Това са малки гевречета или тестени произведения в различни тестени формички, които могат да задоволят всеки вкус. Едрата сол, с която се поръсват ги правят изключително вкусни.

6. Чалла (Израел)

Този плетен яйчен хляб традиционно се сервира в събота и напразниците, отбелязва нахранването на евреите по време на тяхното изселване от Египет.

7. Пан (Мексико)

Сладкият яйчен хляб обикновено е с анасон и е украсен. Сервира се в деня на мъртвите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ