Снимка на седмицата: Голямата тема за „Голямата маса“

Снимка на седмицата: Голямата тема за „Голямата маса“

Снимка на седмицата: Голямата тема за „Голямата маса“

Тази седмица в Кремъл между руския президент Владимир Путин и френския му колега Еманюел Макрон, освен голямата тема за украинската криза, застана и… една голяма елипсовидна маса, вдъхновила десетки колажи в социалните мрежи.

Дистанцията по време на петчасовата лидерска среща може да се тълкува различно – от символ на отдалечеността в гледните точки до илюзия за повече пространство около Макрон, така че да се поберат всички останали западни президенти и премиери, чието единно послание за евентуални тежки последици срещу Москва трябваше да стигне директно до Путин.

Оказва се обаче, че причината е далеч по-прозаична. Източници от обкръжението на френския президент съобщиха за „Ройтерс“, че той е отказал да се тества за коронавирус в Русия, за да „не позволи страната да се сдобие с неговата ДНК“. За отказа потвърди и говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков.

Макрон трябвало да избере между това да бъде тестван от руски специалисти или да спазва по-строги мерки за социално дистанциране. Френският президент си направил PCR тест преди пътуването до Москва, а на място неговият лекар му взел проба за антигенен. По този начин финалното му решение наложило с Путин да седнат на метри един от друг.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ