Уилям, Кейт, Хари и Меган откриха гореща линия за хора с психични проблеми

Уилям, Кейт, Хари и Меган откриха гореща линия за хора с психични проблеми

Уилям, Кейт, Хари и Меган откриха гореща линия за хора с психични проблеми

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж принц Уилям и Катрин и принц Хари и съпругата му Меган Маркъл откриха във Великобритания нова услуга за текстово изпращане на съобщения за хората, които са в криза на психичното здраве. Те подкрепиха инициатива, която се казва "Shout" ("Извикай"), с 3 млн. лири от тяхната Кралска фондация. 

Услугата ще бъде безплатна и анонимна. Тя ще свързва хората, преживяващи тежки моменти, с обучени доброволци. Принц Уилям призова повече хора да участват като работят като доброволци за "Shout". Той каза, че четиримата са невероятно развълнувани във връзка с инициативата, предава Би Би Си. "Тя предоставя незабавна подкрепа", добави той. "Можеш да проведеш разговор където и да е, по всяко време - на училище, в автобуса, навсякъде". 

1000 доброволци се записаха за участие по време на 12-месечния пилотен проект през миналата година. По данни на организацията Mental Health Innovations, около 60 000 разговора за били проведени в този период. 

След смъртта на принцеса Даяна в катастрофа през 1997 година, двамата ѝ синове спечелиха симпатиите на обществото, споделяйки собствените си психични проблеми. Психичното здраве стана една от техните основни благотворителни каузи.

Новата услуга ще оказва подкрепа седем дни в седмицата по 24 часа на хора, които мислят за самоубийство или са жертви на насилие, имат проблемни отношения или са обект на тормоз. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ