Идеята на сторитата се разпространява по-бързо от пандемията

Идеята на сторитата се разпространява по-бързо от пандемията

Идеята на сторитата се разпространява по-бързо от пандемията

Идеята зад историите (сторитата) в социалните медии като средство за споделяне на информация и рекламиране се разпространява по-бързо от пандемията. Гигантите Twitter и LinkedIn също вече тестват формата, присъединявайки се към Instagram, Snapchat и Facebook. С увеличаването на потреблението, маркетолозите все по-често използват сторитата за органичен маркетинг, маркетинг от инфлуенсърите и платена реклама, съобщи emarketer.

Колко важни са историите за потребителите?

Повече от четири на всеки 10 потребители на Instagram в САЩ и 34% от американските потребители на Facebook са гледали историите на други хора през изминалия месец, според проучване от март, проведено с Bizrate Insights. Историите също остават много популярен формат на Snapchat - приложението, което стартира тенденцията.

Как маркетолозите използват истории за органичен (неплатен) маркетинг?

Маркетолозите използват истории, за да показват моменти с по-малко скриптове или задкулисни моменти. Те използват нещо елементарно като прекарването на пръст по екрана (swiping), за да управляват потенциални клиенти, конверсии и покупки. Според Incite, 36,1% от анкетираните B2C маркетолози считат краткотрайното съдържание (каквото са и историите) за критично-важно за техните маркетингови усилия.

Колко важни са историите за инфлуенсърите?

С една дума: съществено. Според компанията за инфлуенсър маркетинг Linqia, 83% от маркетолозите в САЩ планират да използват Instagram Stories за инфлуенсър маркетинг през тази година.

Колко маркетолози използват рекламните истории?

През 2019 г. 51% от анкетираните от Интерактивното бюро за интерактивна реклама (IAB) маркетолози са използвали сторитата за реклами, което е повече, спрямо 42% през 2018 г. Повече от 4 милиона рекламодатели във Facebook по света са използвали Story реклами към януари 2020 г., спрямо 3 милиона през 2019г.

TikTok конкурент ли е на историите?

С една дума: Косвено. Видеоклиповете в TikTok не могат да съберат толкова информация на едно място, както историите. Тези клипове не изчезват и могат да бъдат вградени в истории в други платформи. Но вертикалният формат на TikTok, апелът му към главно младежка аудитория и тясното интегриране с творците са допирните точки със сторитата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ