Маркетинг урок от новия албум на Тейлър Суифт

Маркетинг урок от новия албум на Тейлър Суифт

Маркетинг урок от новия албум на Тейлър Суифт

Тейлър Суифт е една от най-успешните музикални изпълнителки, чиито концерти пълнят стадионите... Освен тази година, разбира се. След началото на пандемията тя тайно записа и изненадващо публикува нов албум, кръстен Folklore, по който е работила от дома си.

От него можем да научим за един добър маркетинг ход, пише в изданието Inc.com Джеф Хейдън.

Новият проект на Суифт вече е достъпен в стрийминг платформите, където са публикувани 16 песни. Бонус изпълнение обаче е включено само при купуването на CD, винил или касетка. А доставката им изисква търпение – за нея се изчаква от 3 седмици до цели 4 месеца. Вероятно докато пристигнат, ако сте сред най-големите фенове на Суифт, песните отдавна ще са ви омръзнали, но бонус песента може да ви мотивира да слушате отново целия албум, което ще възвърне и задържи интереса ви към него. Тази идея може да е в отговор на закъсненията в доставките заради COVID-19, но това не омаловажава ефективността ѝ от гледна точка на маркетинга.

Помислете – можете ли да обогатите с нещо подобно във вашата стратегия, за да се възползвате от извънредните условия? Можете ли да предложите подобна услуга или продукт, който да накара клиентите ви да се върнат отново към вашия бранд на по-късен етап?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ