Moët & Chandon създаде специална бутилка в чест на Роджър Федерер

Moët & Chandon създаде специална бутилка в чест на Роджър Федерер

Moët & Chandon създаде специална бутилка в чест на Роджър Федерер

Световноизвестният бранд шампанско Moët & Chandon създаде специална ограничена серия луксозни бутилки в чест на тенис легендата Роджър Федерер. Ексклузивната серия отбелязва 20-годишнината на Федерер в професионалния тенис. 

Автор на инициативата е рекламна агенция Sid Lee Париж, която работи с бранда. Тя определя серията като "един изключителен дизайн за един изключителен играч", съобщава изданието за маркетинг Adweek. В дизайна Moët използва черната лента за обвиване на дръжките на хилките за тенис, за да обвие красиви и елегантни бутилки шампанско. Бутилките са от колекцията Grand Vintage Collection на производителя. Те посочват изброен списък с постиженията на Федерер в спорта през последните 20 години. 

Винтидж шампанското е с неслучайна реколта - 1998, когато Федерер прави своя професионален дебют - на клей, в Гщаад, Швейцария, който между другото губи. Надписът е "Greatness Since 1998". 

Очаква се най-големите фенове на Роджър да пожелаят да притежават някоя от ултра-луксозните бутилки, които обаче са доста малко на брой - едва 20 (по случай 20-годишнината и рекордните 20 титли на Федерер от Големия шлем). 

Цената на една бутилка е 19,998 евро. 

Парите от продажбите ще отидат за Фондация "Роджър Федерер", която до момента е помогнала на 500 000 деца по света да получат достъп до спорт и образование, откакто е основана през 2003 г. 

Още 20 допълнителни бутилки са направени, но те ще бъдат изпратени на самия Роджър, който ще избере на кого да ги даде като подаръци. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ