Полезни връзки

Полезни връзки

Полезни връзки

Професиите, свързани с продажбите, също няма да бъдат подминати от задвижените от коронавируса трансформации. Това умение е изключително важно в много сфери, а социалната изолация до голяма степен му пречи и изисква нови подходи, в синхрон с рестрикциите на властите.

Социалните медии са по-важни от всякога

С отхлабването на мерките все повече хора се връщат обратно в офисите, с което обръщат по-малко внимание на социалните медии. Затова трябва да се възползвате от тях още сега. По време на криза потенциалните ви клиенти се опитват да избягат от действителността и го правят именно чрез дигиталното пространство.

Добре е да публикувате онлайн, за да не ви забравят.

  • Споделяйте позитивна мисъл, текстово или видео съдържание
  • Изпращайте съобщения, за да проверите как са настоящите ви потребители или за да им напомните, че не са довършили поръчката си (можете да го направите чрез алгоритъм)
  • Отговаряйте на коментарите, за да показвате, че продължавате да обръщате внимание
  • Изпращайте полезни връзки, които могат да помогнат на потребителите ви в условията на пандемията, включително и такива, свързани със завръщането в офиса; публикувайте повече авторско съдържание и в блога си, ако имате такъв

Досегашните методи за продажби са съсипани

Всеки възприема извънредната ситуация по различен начин, което, от своя страна, поражда различия и в потребителското поведение. Фактът, че тя е безпрецедентна още повече усложнява нещата. Започнете отначало, открийте нов подход, с който да запазите позициите си.

Има нови причини да ви игнорират

Много потребители в момента имат други грижи – има риск да останат безработни, принудени са да се изолират с децата вкъщи, да се дистанцират от възрастните си близки и т.н.

Именно затова може да бъдете неволно игнорирани в тази ситуация, докато се опитвате да продадете продуктите или услугите си. Дайте на хората пространство, но продължавайте да им напомняте за себе си, основно чрез профилите си онлайн.

Настойчивостта се повишава

Ако до момента сте смятали, че като специалисти по продажби трябва да сте настойчиви, в момента летвата е още по-високо.

Това се отнася не само за потребителите, но и за всички останали заинтересовани страни във веригата. В момента е по-трудно да се стигне до тях, разтревожени са, ангажирани са с непредвидени неща. Вие продължавайте да не се отказвате.

Колкото и да е трудно в тази среда, съумейте да останете оптимисти. Светът е изправен пред нещо ужасно, но все още има възможности. Фокусирайте се върху съхраняването на взаимоотношенията, за да може след това да се стабилизирате и вие самите, успоредно с икономиката.

По материал на Medium.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ