По-близки от всякога

По-близки от всякога

По-близки от всякога

Ангажирането на локалните общности е важно, ако сте се отправили към успеха. Благодарение на моя дългогодишен маркетинг опит в изграждането и подхранването на местни взаимоотношения имам добра представа за това какво работи и какво не, пише Питър Рослър за изданието Inc.

Всяко усилия за локален маркетинг има за цел да подхранва трайни взаимоотношения, които ще помогнат за повишаване на осведомеността за марката и приходите. За да направите това, трябва да създадете истински връзки с хората във вашата общност, да разработите ефективна стратегия и да бъдете търпеливи.

Участвайте в общността

Можете да станете доброволец, за да помагате за местни инициативи, да помогнете за почистване или за градинска работа в близък парк, да спонсорирате благотворително събитие на местно училище. Участието в общността ви позволява да срещнете невероятни хора, които могат да станат клиенти или да ви насочат към други, които да станат такива.

Доброволчеството е печеливша ситуация и за двете страни. Имате шанса да помогнете на нуждаещите се, като същевременно разширявате мрежата си и увеличавате видимостта на бизнеса.

Работете с други локални бизнеси

Друг начин да маркетирате ефективно бизнеса си е да се свържете с други локални брандове. Може да е изненадващо да откриете колко са готови да си партнират с вас по някакъв начин.

Например друг бизнес може да има доста трафик на място, но ограничен списък с имейли на потребители. В този случай може да предложите да споменете техния бизнес в нюзлетъра си в замяна на някакъв вид физическа реклама в техните помещения. Може да създадете партньорството, което работи най-добре за вас.

Предлагайте локални отстъпки

Предоставянето на купони и безплатна доставка във вашия район ще ви помогне да насърчите повече хора да поръчват от вас. Мълвата от уста на уста има своята сила и това е чудесен начин да се използва тази маркетингова техника. Ще ви помогне и за увеличаване на лоялността на местно ниво.

Използвайте персонализирани послания

Отделете време за персонализиране на марката си спрямо местната общност. Ако продавате физически продукти, отделете повече внимание на местния район, като ги проектирате с цветове на местни спортни отбори и др. Потребителите искат да се чувстват близост с покупките, които правят, и няма по-добър начин да създадете това усещане от представянето на нещо уникално. Можете да предложите и „специално издание“ на продукта си, което е достъпно само за вашата общност, създавайки нагласата, че зад този продукт има още по-голяма стойност.

***

Когато ангажирате и продавате на местната общност, не забравяйте да имате предвид тези съвети, които ще ви помогнат да достигнете до хората на локално ниво и да им дадете информация, ресурси и продуктите, от които имат нужда. С правилната стратегия за локална реклама ще е по-лесно да помогнете за стартирането на вашия бизнес или да създадете нова клиентска база. И двете са от съществено значение за вашия дългосрочен успех.

По материал на Питър Рослър за Inc

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ