12 шантави имена на рекламни агенции

12 шантави имена на рекламни агенции

12 шантави имена на рекламни агенции

Творческият заряд на името на една фирма е ключов в изграждането на репутацията и образа й пред клиентите. Измислянето на име е изкуство, с което се занимават цели международни агенции. Няколко маркетинг агенции по света обаче бяха избрали да бъдат възможно най-шантави и оригинални.

Тук следват някои от най-странните имена на рекламни фирми по оценка на сайта Adweek. 

High, Wide & Handsome 

[Висок, широк и красив]  

"Висок, широк и красив". Напомня малко на коронната фраза на Карлсон, нали? Всъщност обяснението на лосанджелиската компания е следното: "Първата известна употреба на тази фраза датира от 1881 г. в сп. "Бъкс кънтри газет". Оттогава той често се използва в автомобилните надбягвания за особено агресивен стил на шофиране. Това е и името на получилия Грами албум на музиканта Лудън Уейнрайт III от 2009 г. За нас израдът означава талантлив, неуморим и цялостен подход към изпълняването на задачите. Както казваме ние: "Недей да се сдържаш! Бъди висок, широк и красив!" 

Hello Viking

[Здравей, викинг!]

"Здравей, викинг!" Както обяснява генералния директор Тим Брюнел, "Името дойде много, много бързо - трябваше да напишем нещо на банковия формуляр, за да ни платят за първия ни проект. И, както става с всички важни решения, ние се излигавихме. Тримата основатели на фирмата сме музиканти, затова нарекохме компанията като група. Двама от нас са от скандинавски произход и използваме думата викинг като глагол, например "Хайде да викингуваме!" След това Дженифър Иваницки каза, че много харесва думата "здравей", защото навява мисли за разговор. Събрахме двете думи и това беше то - роди се името на нашата компания!" 

Elephants & Ants 

[Слонове и мравки]

"Слонове и мравки" Името е знак за желанието на тази агенция от Сиатъл да работи с клиенти от всякакъв мащаб. 

Mother

[Майка]

"Майка" Името е следствие от 16 допитвания, които показват, че хората свързват думата майка само с положителни неща като грижа, нещо познато и даже "Не яж с отворена уста!". За основателите значението на майката е чудесна база за изграждане на бизнес. На второ място след "майка" в проучванията необяснимо излязла фразата "виенски шницел"! Хмм... 

Adam & Eve 

[Адам и Ева]

"Адам и Ева" При отварянето на агенцията през 2008 г. съоснователят Джеймс Мърфи казва пред сп. "Кампейн": "Името ни отразява убеждението, че когато събереш разнородни таланти на едно място, се случват невероятни неща!" 

Продължава на страница 2.

The Glue Society

[Общество "Лепило"]

Общество "Лепило" Този австралийски "творчески колектив" постоянно отклонява всички опити на обществото да разбере кои са точно и дори с какво се занимават. Истината е, че компанията се радва на международно признание за дизайните си - от книги до видео и дори бельо. Странните гении обаче отказват да обяснят смисъла на името си. 

High Heels & Bananas

[Високи токчета и банани]

"Високи токчета и банани" Можете ли да се сетите откъде идва името? Ето обяснението на собствениците: "Наименованието се роди от времето, когато три момчета и едно момиче си мечтаеха да направят собствена агенция. Искаха изискано, но забавно име. Нещо, което да накара хората да говорят. Така че бананите са смешни, а токчетата - изискани." 

Wikreate

[Wikreate]

"Ние създаваме". "Агенцията ни е изградена на уики модела - платформа, базирана на сътрудничество с експерти в отрасъла под общ мениджмънт на компанията и проектите." 

Naked

[Голи]

"Голи" Лондончаните обясняват: "Смятаме, че марките от 21 век трябва да се "разголят" пред потребителя и повече да не използват комуникацията като параван на имиджа си, а като отворено сътрудничество, в което хората са равноправни партньори на бранда." 

The Bank

[Банката]

"Банката" Разположение: Лондон. Обяснение: Името е шеговито намигване към определена банка, чието "злонамерено отношение" собствениците обвиняват за провала на предишния си бизнес - стузио за музикални продукции. 

Dro5a

[Дрога 5]

"Дрога 5" Агенцията е наречена на етикетчето, което майката на основателя Дейвид Дрога залепяла на бельото му когато бил дете, за да знае на кое от отрочетата й принадлежи то. 

Taxi 

[Такси]

"Такси"  Канадските собственици на агенцията обясняват името си така: "Вярваме, че начело на всеки бизнес трябва да стои един малък екип от експерти - толкова, колкото могат да се съберат в едно такси." 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават