Безсмислено похарчени пари за маркетинг - къде?

Безсмислено похарчени пари за маркетинг - къде?

Безсмислено похарчени пари за маркетинг - къде?

Не влагайте пари в маркетинга, освен ако не сте сигурни, че инвестицията ще ви се отплати. Това съветва Джефри Джеймс – редовен автор в онлайн секцията за маркетинг на американското списание Inc. Той даде повод за дискусия с материал, озаглавен „Топ 3 на начините, по които маркетингът хаби пари”.

Ето какво коментира.

„Дори в трудни времена, компаниите харчат много пари за маркетинг, надявайки се, че това ще доведе до резултати в бъдещите продажби. За съжаление маркетингът е една от тези области, в които е наистина лесно да се хабят пари. Ето и три популярни начина това да се прави.

1. Брошурите. Така и не разбрах странното възхищение, което маркетинг групите изпитват от тях, защото от това, което виждам, клиентите почти никога не ги четат. И, което е по-важно, брошурите окуражават лошия навик търговците да се преструват, че те ще продадат вместо тях. На практика често той се обобщава с израза „Мога ли да ви изпратя брошура?”. Единственият случай, в който брошурата е необходима, е когато потенциални клиенти разпознаят липсата й като липса на присъствие на пазара. Но, тези ситуации са сравнително редки.

2. Бранд рекламирането. Всички реклами, които са свързани с вашия бранд, вместо с продуктите и услугите ви, са пари на вятъра. Брандът е резултат от две неща: 1.) качеството и ползата от вашия продукт или услугата ви и 2.) как се отнасяте към клиентите си. Начинът да подобрите бранда си и да го направите по-видим е като 1.) имате по-добри продукти и 2.) се отнасяте по-добре към клиентите си.

Изпитани истини за продажбите

3. Инструментите за продажби. Да бъда ясен: силното желание на маркетинг групи да снабдят отделите за продажби с инструменти за продажби като имейли за потенциалните клиенти, предписания и други са абсолютно задължителни. Проблемът е в изпълнението. Много често тези инструменти отразяват начина, по който маркетолозите си представят, че потенциалните клиенти ще реагират. Ако има едно единствено нещо, в което съм сигурен, когато стане дума за отношенията между търговци и маркетинг, то е, че на търговците трябва да се дава възможност сами да създават инструменти за продажби.”

Какво мислите?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ