Социалната мрежа, която се ползва с най-голямо доверие

Социалната мрежа, която се ползва с най-голямо доверие

Ако ви се струва, че Facebook е станал много безинтересен и плосък като съдържание, или че фалшиви новини "дебнат от всякъде", не сте само вие.

Проучване на Business Insider Intelligence, озаглавено "The Digital Trust Report 2018", отразява актуалните настроения на интернет потребителите към социалните мрежи. То определя "дигиталното доверие" на хората към платформите. То се определя от защитата на личната информация, предоставянето на безопасна среда за създаване и ангажиране със съдържание и други фактори. 

Изследването е проведено сред над 1300 потребители глобално.

Ето и част от изводите от него, цитирани от Business Insider: 

Над половината (54%) от участниците заявяват, че фалшивите новини и измамите са "изключително влиятелни" или "много влиятелни" по отношение на решението им дали да се свързват с реклами и спонсорирано съдържание. 

За бизнеса липсата на доверие създава негативни финансови ефекти. Вече не е достатъчно да измислиш страхотно послание. Брандовете, рекламодателите и социалните платформи трябва да се фокусират върху усилия да доставят това съдържание в дигитална среда, към която има доверие. Когато брандовете достигнат хората в платформи, на които потребителите имат доверие, те увеличават и доверието в себе си и вероятността да получат положителна ангажираност от аудиторията. 

Проучването разбива възприятието на потребителите за социалните мрежи на 6 стълба на доверието: сигурност, легитимност, наличие на общност, потребителско преживяване, възможности за споделяне, релевантност към тях самите. 

LinkedIn заема първото място по отношение на почти всеки стълб на доверие. Причините са няколко - тази мрежа продължава да печели от професионалната природа на своята общност. Потребителите в нея се представят достоверно и държат по-разумно. Там има по-малко лична информация, поставена в риск, което прави средата по-подходяща за доверие. 

Потребителите на LinkedIn са по-селективни към това, което четат и споделят и по-съсредоточени върху взаимодействието с лицата в професионалната си мрежа. Това увеличава доверието в споделяното съдържание. 

Съдържанието в LinkedIn обикновено е публикувано от кариерно-ориентирани лица и компании-работодатели, които търсят да промотират професионалните си интереси и следователно се разглежда като по-висококачествено, отколкото това в другите платформи като Facebook, Twitter, Instagram, Youtube. Това е в полза на целите на рекламодателите и издателите и медиите, които от своя страна искат да бъдат разглеждани като честни, отворени, убеждаващи и подходящи да им се гласува доверие. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ