От кота 0 до...нирвана

От кота 0 до...нирвана

От кота 0 до...нирвана

Има една основна причина, поради която дигиталният маркетинг се проваля много често: опитът да се прави всичко едновременно.

Въпреки че (маркетинг) "революция" звучи секси, историите на успеха най-вече се базират на "еволюция". Да, понякога маркетингът има нужда да облъчи всичко живо със съществуването си. Или пък да направи нещо свежо. Дори и в тези случаи обаче трябва да се анализират възможностите на бизнеса и да се създаде план за развитие.

Трябва да се действа стъпка по стъпка.

Съществува една "стълба" за развитие в дигиталния маркетинг от 9 стъпки, която ще ви отведе от кота нула до маркетинговата... нирвана. Трудната част в нея е постигането на оптимален избор - как да работите с хората си, системите и процесите по начин, чрез който се фокусирате върху едно единствено стъпало. Или най-вече върху него.

Ето кои са етапите.

Стъпка 1. Създайте приемлив уебсайт, който отговаря на добрите примери от настоящата година. В този момент инвестирайте в оптимизация при интернет търсенето.

Стъпка 2. Инвестирайте в създаването на възможно най-атрактивно мобилно приложение, с което ще предложите страхотното изживяване на потребителите, които между другото са потопени в море от съдържание. Вземете предвид електронната търговия, ако планирате такава.

Стъпка 3Време е да се фокусирате върху имайл маркетинга и платеното търсене. Сдобийте се с малко безплатна и с малко платена реклама в мрежата. Ще бъде чудесен начин да навлезете в дигиталния свят на маркетинга.

Стъпка 4. Време е да израснете до създаването на марка. Моментът е перфектен да си поставите за приоритет увеличаването на маркетинг бюджета ви. Насочете усилия върху сложната, ефектна изработка на рекламната визия.

Продължава на страница 2.

Стъпка 5. Много малка част от хората, които посещават сайта ви, ще се завърнат в него. Тук идва етапът да започнете да предлагате микропридобивки и подаръци - материални и нематериални - на останалите, за да можете да изградите първоначална връзка с тях. След това намалете разходите за придобивки.

Стъпка 6. Били сте търпеливи, но има и още неща, които трябва да се направят. Време е да инвестирате в социалните мрежи. Започнете с Facebook и YouTube – два съвсем различни канала. На този етап трябва да направите страхотно съдържание в интернет, разпространявано под похлупака на марката ви.

Стъпка 7Усвоили сте основите. Време е да разширите способностите си в областите на Google търсенето и банерите спрямо осналите играчи във вашата категория, индустрия, екосистема.

Стъпка 8. Онлайн успехът е нещо хубаво. Офлайн успехът също. Успехът в двете е изключителен. Инвестирайте всичко, което имате, в третия вид успех, за да станете истински добри. Станете фактор в маркетинг системите, процесите, големите обеми от данни и в живота на хората. Нека заговорят за вас.

Стъпка 9. Готови сте за работа по маркетинг програми за създаване на лоялност. Без лоялните клиенти, успехът ви в дългосрочен план е невъзможен.

Авинаш Каушик автор, блогър, „мисионер на дигиталния маркетинг, в LinedIn

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ