Всичко се променя, ТВ рекламата остава

Всичко се променя, ТВ рекламата остава

Всичко се променя, ТВ рекламата остава

Епохата на телевизията в нейния връх създаде същински Ренесанс в бранд рекламата. И така до днес, когато никога досега не е имало повече възможности да се свързваме със зрителите.

В същото време никога не е имало и повече предизвикателства пред маркетолозите. 

Еволюцията на телевизията се случва във време, когато се променя поведението на аудиторията. Нахлува дигиталното видео, наред с прецизното таргетиране. Покачва се натискът за рейтинги, има инфлация в цените, докато аудиторията се фрагментира. Това даде тласък на един нов вид мислене на маркетолозите и разви методите за прицелване към публиката и измерване. 

Цялата тази сложност създава несигурност в телевизионната екосистема, докато заинтересованите страни се мъчат да балансират инвестициите си в нови и във вече съществуващи технологии. 

80-годишната индустрия на телевизията еволюира до насочване на съдържанието към реалните групи в телевизионната публика. Сега навлизаме в епоха на по-добро разбиране за клиента. 

И все пак маркетолозите не могат да раздробят и заменят съществуващите медийни стратегии. Стабилната еволюция е най-добрият начин маркетолозите да демонстрират стойността на телевизионното рекламиране, като поддържат стабилно състоянието на ТВ икономиката. 

Ние смятаме, че маркетолозите трябва да изискват и търсят инструменти и услуги, за да доказват възвръщаемостта на инвестицията (ROI) в ТВ реклама. Това означава, че те трябва да бъдат способни да предоставят собствени данни, дефиниция за публиката и ключови индикатори за изпълнение (KPI) на съответната медия, с която искат да работят. 

Продължава на страница 2.

Освен това, те ще се нуждаят от унифицирана платформа, която предлага линеен, напреднал и напълно достъпен телевизионен инвентар. Комбинацията ще даде възможност на маркетолозите да планират, активират и оптимизират ТВ кампаниите си на базата на своите развиващи се бранд стратегии. 

Светът на телевизията се разрасна и разви сложно, заради появилите се технологии и данни. Но истината е, че телевизията скоро няма да си тръгне. Всъщност, тя няма да ходи никъде - ще си остане с нас. Няма заместител на популярния домашен екран със звук и движение. Телевизията притежава уникалната способност да създава интуитивна връзка с аудиторията според демографията й. 

Бранд рекламата по телевизията все още е доказана тактика за увеличаване на продажбите на компаниите и все още е ефективна. Това е също и един творчески начин за маркетолозите да споделят своето съобщение пред националните публики. 

Повечето от рекламодателите все още мислят, че телевизията е по-ефективна за изграждане на известност на бранда от онлайн видеото. Близо 1/5 от рекламодателите в САЩ например вече са включили ТВ пакети в своите медийни планове, според проучване на Forrester/Association of National Advertisers.

Като поставяме натиск върху екосистемата на телевизията, в бъдеще ще я поддържаме жива и динамична и това е добре за рекламата. Собствениците на съдържание трябва да бъдат платени и публиките трябва да са ангажирани. Бранд рекламата се нуждае от задължително ROI, за да продължи да се разширява. Индустрията започва да се трансформира и всеки от участниците в нея трябва да окуражава това. 

Където и да се намирате във веригата за доставки - независимо дали сте фирма за медийно планиране и купуване, маркетолог, агенция или собственик на медия, трябва да разберете, че еволюцията е в ход за телевизията и този вид медия ще продължи да работи. 

По мнение на Ник Ториано - автор с над 20-годишен опит в областта на операциите и инвестициите в технологии и медии в САЩ, за AdAge.com 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ