Моля, видео!

Моля, видео!

Моля, видео!

Видеата са още един инструмент, с който да промотирате продуктите или услугите, които предлагате. С едно оригинално и висококачествено такова ще отговорите на желанията и любопитството на потребителите и бързо ще скъсите дистанцията с тях, по пътя към крайната ви цел. Ако това не е достатъчно убедително да добавите клиповете към маркетинговата си стратегия, вижте тези 5 позитива, които може да ви донесе тази стъпка.

1. Видеото може да подобри SEO

Според проучване на HubSpot 65% от анкетираните бизнес мениджъри споделят, че посещават уебсайта на един маркетолог, след като са видели брандиран клип. Това показва, че висококачественото видео съдържание, което увеличава ангажираността и предизвиква интереса на потребителя може да насочи трафик към уебсайта ви. Това е изключително важно, защото трафикът и процентът кликове са основни фактори за класиране в Google.

Освен това, платформи като YouTube и Vimeo преоразмеряват и адаптират видеата към различните устройства, така че можете да достигнете до по-широка публика.

Имайте предвид следното:

  • Придържайте се към кратки видеа – тези под две минути получават най-много ангажирания, така че е важно да споделите гледната си точка за възможно най-кратко време. 4-минутно видео също може да работи добре. Но всичко, което е по-дълго, може да загуби вниманието на зрителя.
  • Транскрибирайте видеото си – това допълнително увеличава възможността да се покажете на по-голям брой хора и в по-голямо количество търсения
  • Оптимизирайте видеата – добавете релевантно заглавие, описание и метатагове, те също помагат на търсачките да откриват съдържанието ви
  • Създавайте обложки с високо качество – те бързо грабват вниманието на потребителите и следователно увеличават процента кликове

2. Задържа потребителя на една страница по-дълго

Средният потребител прекарва 88% повече време в един сайт с видео, отколкото със съдържание според данни, публикувани във Forbes. Това означава, че добавяйки видео в страниците на уебсайта, можете да увеличите количеството време, прекарано там.

Една от причините за това може да е, че хората намират за по-интересно гледането на видеа, отколкото четенето. Или пък, че са склонни да запаметяват по-добре информация, когато е обяснена във видео. Да направите продуктови клипове, както и такива от сорта на „направи си сам“, може не само да увеличи шансовете ви да достигнете до таргет аудиторията ви, но и да даде добавена стойност на потенциалните ви потребители.

3. Завладяващо е

Видеото задържа повече зрителското внимание, отколкото текста. Това е така, защото съчетава две сетива – слух и зрение. С други думи, то събира заедно две неща, които хващат вниманието ни: шума и движението.

Хората са силно визуални същества. Ние обработваме видяното 60 хил. пъти по-бързо, отколкото прочетеното според проучване на университета в Минесота. Също така, повечето информация, която идва от мозъка, е визуална, което означава, че зрителите ще запомнят едно послание по-добре чрез видео, отколкото чрез текст. И точно затова средният потребител помни 95% от посланието, когато го гледа, в сравнение със само 10%, когато го чете.

4. Носи повече конверсии

Да добавите видео на началната ви страница може да увеличи конверсиите с повече от 80% според доклада „Топ 16 видео маркетинг статистики за 2016 г.“. Видеата предлагат по-детайлно описание на продукта или услугата ви. Колкото повече ангажирате зрителите, толкова по-вероятно е да запомнят посланието ви. Освен това, доверието им към бранда се увеличава, щом гледат негов клип.

5. Споделя се повече

Според данни на Wordstream видеата получават 1200% повече споделяния, отколкото комбинацията от снимка с текст. В платформи като LinkedIn едно видео се споделя 20 пъти по-често, отколкото други видове формати. Причината за тези невероятни резултати е, че видеата са забавни, но и имат практическа стойност и често предоставят на потребителя препоръки и трикове, които са им от полза.

 

Преди да добавите видеото към маркетинговата си стратегия обаче, обсъдете с екипа си бюджета и желаната възвръщаемост на инвестициите. И се уверете, че сте обмислили какви типове видео ще бъдат работещи за бранда, така че да максимизирате приходите си.

 

Тори Тайенака, главен изпълнителен директор на Sparkhouse, за Entrepreneur.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ