Chanel си взе изпълнителен директор от Unilever

Chanel си взе изпълнителен директор от Unilever

Лина Наир, началникът на отдела по човешки ресурси в Unilever, заменя поста си с този на глобален главен изпълнителен директор на френската модна къща Chanel. Тя работи за гиганта за козметика и препарати за дома от повече от 30 години.

Новата шефка е рядко изключение начело на строго контролирания семеен бизнес, известен с костюмите от туид, ватираните чанти и парфюм No. 5, пише „Ройтерс“. Наир идва след американската бизнес дама Морийн Шике, която беше главен изпълнителен директор в продължение на девет години до началото на 2016-а. След това един от собствениците – Ален Вертхаймер, заемаше позицията. Той преминава в ролята на глобален изпълнителен председател на Chanel.

Компанията е основана през 1910 г. от модната легенда Габриел „Коко“ Шанел и се превръща в нарицателно за френски шик. 52-годишната Наир, която е с индийски произход, ще се присъедини към Chanel в края на януари догодина и ще бъде базирана в Лондон. От официално изявление модната къща подчертава, че новите назначения ще осигурят нейния „дългосрочен успех като частна компания“.

Наир започва работа в Unilever като стажант през 1992 г. и сега сменя индустрията в момент, в който модата е под натиск да покаже по-приобщаващи подходи и да се откъсне от перфектните форми.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ