Disney назначава директор на стратегията си за метавеселената

Disney назначава директор на стратегията си за метавеселената

Disney назначава директор на стратегията си за метавеселената

Walt Disney Co назначи директор, който да наблюдава стратегията на компанията за метавселената. Това става ясно от имейл, който главният изпълнителен директор Боб Чапек е изпратил до персонала вчера.

Майк Уайт, ръководител от звеното за медийно и развлекателно разпространение, е назначен на нова роля като старши вицепрезидент на „Сторителинг за следващото поколение и потребителски изживявания“, където ще помогне за следенето на възприятията на хората, свързани с плановете на Disney да навлезе в метавселената. Той ще работи с творческите екипи на развлекателния конгломерат, пише „Ройтерс“.

„В продължение на близо 100 години нашата компания е дефинирала и предефинирала забавлението, използвайки технологията, за да оживи историите си по по-дълбоки и по-въздействащи начини“, пише Чапек до служителите.

Миналия ноември главният изпълнителен директор обяви, че Disney е готова да започне да се развива в метавселената. Нея той описва като „следващата голяма граница в разказването на истории“ и гледа на нея като част от стратегическите приоритети на компанията.

Уайт е част от Disney от 2011 г., като преди това е бил главен технологичен директор в Apollo Group, работил е и за Yahoo. Сега ще трябва да въведе процес за определяне на приоритети за разпределение на ресурсите и се очаква да създаде работна група, която ще включва лидери от цялата компания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ